logo
Mămăligă pe "pături"
Mămăligă pe

INGREDIENTE: mămăligă (mălai, apă şi sare), 250 gr. vinete, 250. gr. conopidă, 400 gr. roşii, 200 gr. smântână, 100 gr. ulei floarea soarelui sau măsline, 250 gr. ciuperci fierte, trei bucăţi ardei gras, 300 ml bulion roşii, 250 gr. caşcaval ras, 250 gr. fasole verde, 250 gr. dovlecei, 250 gr. varză, cinci ouă, o căpăţână usturoi, sare, piper, cimbru, untdelemn, mărar şi leuştean.
MOD DE PREPARARE:  Puneţi într-un ceaun untdelemn, apoi primul strat de mămăligă - 1- 2 cm. Aşezaţi un strat de roşii, ardei gras şi ciuperci. Bateţi împreună smântâna, bulionul, sarea, piperul, cimbrul şi ouăle. Turnaţi o treime din sos peste ce e deja în ceaun. Aşterneţi încă un strat de mămăligă. Puneţi un strat de dovlecei, varză, conopidă şi vinete. Turnaţi sos. Aşezaţi mămăligă, din nou. Puneţi fasole verde, roşii, usturoi pisat. Presăraţi caşcaval peste tot şi acoperiţi cu sosul rămas. Daţi la cuptor, la foc mic. Serviţi cu sos de smântână şi mărar (după preferinţe).
Poftă bună!

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia