Tribuna
Gogoşi la cuptor
Gogoşi la cuptor

INGREDIENTE: 250 g de făină, 3,5 g de drojdie la plic, 50 g de zahăr pudră, două gălbenuşuri, 150 ml lapte uşor încălzit, 50 g de unt, 50 ml de ulei vegetal; 300 g de gem de zmeură.

MOD DE PREPARARE: Combinaţi făina, drojdia, 50 de grame de zahăr pudră şi 1/2 linguriţă sare într-un bol. Amestecaţi ingredientele apoi faceţi o adâncitură în centrul acesteia.Bateţi gălbenuşurile de ou cu laptele şi untul topit. Adăugaţi amestecul în bolul cu făină şi amestecaţi pentru a obţine un aluat umed. Lăsaţi-l zece minute să se odihnească pentru a putea fi modelat. Ungeţi-vă mâinile cu ulei şi frământaţi aluatul timp de cinci minute. Lăsaţi aluatul să crească timp de două ore, timp în care îşi va dubla volumul. Din aluatul rezultat formaţi bile de mărimea unei nuci. Montaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le să crească pentru încă 30 de minute sau o oră. Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade. Introduceţi tava şi gătiţi gogoşile timp de 12-15 minute.Topiţi 50 de grame de unt, treceţi gogoşile prin unt , apoi prin zahărul pudră suplimentar şi serviţi-le cu gem de zmeură.

Poftă bună!

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

classic junior festival

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia