logo
Fursecuri cu miere
Andra MARINESCU
1059 vizualizari
Fursecuri cu miere

INGREDIENTE: Pentru aluat: 400 gr. făină, 80 gr. unt, 70 gr. zahăr, 25 gr. miere, 50 gr. stafide, 50 gr. fructe zaharisite, 50 gr. nuci, un vârf de cuţit bicarbonat, un vârf de cuţit scorţişoară măcinată, un vârf de cuţit cuişoare zdrobite, sare. Glazură: un albuş de ou, 40 gr. zahăr şi 10 gr. făină.

MOD DE PREPARARE: În untul încorporat în făină adăugaţi zahărul, mierea fluidă, puţin călduţă, stafidele, bucăţele de fructe zaharisite, nucile tăiate în felii subţiri, bicarbonatul stins cu puţin oţet, aromele şi sarea. Frământaţi bine până obţineţi un aluat neted. Întindeţi o foaie groasă de 1/2 cm, din care tăiaţi forme diferite şi puneţi pe tava pregătită. Ornarea lor se face cu o glazură, pregătită astfel: se bate bine albuşul, adăugând zahărul şi făina până când devine spumos. Cu această cremă se ung fursecurile. Operaţiunea se execută cel mai bine cu ajutorul unei pene de uns. Se coc la foc moderat.

Poftă bună!



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Fabrica de lactate Sevis

Vacanta Eurotrip
Fundatia APT
Licitatie publica