logo
spartan
Farfale în sos, cu piept de pui crocant
Andra MARINESCU
2748 vizualizari
Farfale în sos, cu piept de pui crocant

INGREDIENTE: 400 gr. farfale, un piept de pui, pesmet, un ou, două linguri făină, diverse condimente

Pentru sos: 6-7 linguri suc de roşii, 3-4 căţei de usturoi, trei linguri cu smântână şi condimente.

MOD DE PREPARARE: Pieptul de pui se spală, se dezosează şi se taie fâşii subţiri. Oul se bate cu făina, apoi cu condimente după gust: sare,piper, boia dulce, busuioc şi mărar uscat, vegeta, arată site-ul de reţete gustos.ro.

Pesmetul îl amestecăm cu diverse ierburi aromate: busuioc, mentă, pătrunjel, mărar.

Luăm fiecare fâşie de piept de pui, o trecem prin amestecul de ou, apoi o tăvălim prin pesmetul aromat. Prăjim în ulei încins până devin uşor crocante. Le scoatem pe şervete de hârtie să se scurgă. Fierbem pastele în apă cu sare, le scurgem şi le clătim în mai multe ape reci, apoi le amestecăm cu puţin ulei de măsline să nu se lipeasca între ele.

Pentru sos: Prăjim usturoiul tăiat feliuţe în 3-4 linguri de ulei, apoi adăugăm sucul de roşii şi smântână. Amestecăm bine şi lăsăm pe foc până se îngroaşă puţin. Adăugăm şi condimentele după gust: sare, vegeta, piper, boia dulce, boia iute, busuioc, pătrunjel, mărar, cimbru. La sfârşit adăugăm şi pastele şi amestecăm foarte uşor. Montăm pe farfurie un strat de paste în sos, presărăm pătrunjel verde tocat şi deasupra repartizăm fâşiile crocante de pui.

Gustăm preparatul în stare caldă.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia