Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Cum să previi decolorarea părului, cu ingrediente din bucătărie
Andra MARINESCU
3680 vizualizari
Cum să previi decolorarea părului, cu ingrediente din bucătărie
Odată cu vara, vin şi razele arzătoare ale soarelui, care pot fi un adevărat inamic pentru corpul nostru. Zilele toride de vară constituie o adevărată provocare şi pentru părul vopsit. Razele solare puternice, apa sărată de mare şi apa de la piscină, toate pot cauza decolorarea şi deshidratarea părului, arată specialiştii elle.ro.

Pentru a evita aceste neplăceri, poţi apela, recomandă editorii revistei, la câteva trucuri pentru care nu este nevoie să mergi la saloane de înfrumuseţare, ci pe care le poţi aplica chiar la tine acasă.

 

Oţet de mere

O dată pe săptămână, amestecă o cană de oţet de mere cu trei căni de apă fierbinte şi clăteşte părul cu acest mix pentru a păstra culoarea intensă a părului vopsit. Clăteşte, după care urmează-ţi tratamentul tău obişnuit cu balsam sau mască de păr.

 

Ketchup

Trucul acesta poate părea foarte ciudat, dar funcţionează mai ales dacă ai o nuanţă deschisă a părului. Acest truc este perfect dacă mergi des la piscină şi capeţi o culoare cenuşie a părului. Acizii din ketchup pot neutraliza aceste efecte. Aşadar, aplică ketchup pe părul umed sau uscat şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute după care urmezi tratamentul tău obişnuit de îngrijire.

 

Pudră de cacao

Dacă ai părul brunet sau castaniu şi vrei să îţi păstrezi acest pigment pe perioada verii, poţi folosi o mască cu pudră de cacao. Tot ce ai de făcut este să amesteci câte o lingură de cacao, iaurt, miere şi oţet de mere. Aplică această mască pe părul proaspăt spălat, las-o 20 de minute să acţioneze, apoi clăteşti. Acizii naturali din aceste ingrediente permit deschiderea porilor şi infiltrarea pigmentului de culoare din cacao.

 

Pudră de struguri

Un vârf de pudră de struguri, amestecat într-o mână de şampon, poate elimina tonurile de culoare arămie din părul castaniu şi îi va păstra culoarea intensă.

 

Ulei de cocos

Apa sărată şi soarele pot deschide nuanţa părului, aşa că se recomandă folosirea unui tratament intensiv cu ulei de cocos. Acest tratament protejează părul de razele UV şi de apa sărată, dacă este aplicat de la rădăcină până la vârfuri, o dată pe săptămână. Acoperă-ţi părul cu o pungă şi lasă uleiul să acţioneze peste noapte.

 

Morcovi şi fructe de pădure

Acest tratament este perfect pentru femeile cu părul roşcat. Pune în blender un morcov împreună cu un pumn de zmeură. Adaugă o lingură de iaurt şi una de miere, din care să rezulte o pastă uşor de aplicat pe păr. Las-o să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte. Pigmenţii din zmeură şi din morcov vor reîmprospăta culoarea părului vopsit, iar acizii din iaurt permit pătrunderea în profunzime a culorii.

 

Vodca

Vodca este un ingredient perfect pentru prevenirea decolorării părului. Amestecă o jumătate de pahar de vodcă cu patru căni de apă fierbinte şi toarnă peste părul umed, evitând contactul cu ochii. Vodca contribuie la eliminarea clorului şi a depozitelor minerale care pot cauza decolorarea rapidă a părului.

 

Ceai de muşeţel

Acest ingredient clasic, care se găseşte în bucătăria oricărei femei, are rezultate spectaculoase. Fierbe câteva căni cu apă şi adaugă destul muşeţel încât să obţii un ceai foarte concentrat. Adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă şi trei linguri cu miere, apoi lasă acest mix la răcit până ajunge la temperatura camerei. Aplică amestecul pe părul ud şi lasă-l să acţioneze timp de 5 minute. Muşeţelul oferă părului blond un ton auriu strălucitor, mierea îi oferă un aspect plăcut, iar lavanda calmează scalpul iritat.

 

Ouă şi ulei de măsline

Probabil ai auzit des despre clasicul amestec de ulei de măsline cu ou şi oţet. Este o mască potrivită pentru părul lipsit de strălucire. Amestecă două gălbenuşuri crude de ou, două linguri de ulei de măsline şi o lingură de oţet, apoi aplică pe părul uscat. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Părul tău îşi va recăpăta culoarea şi va fi mai hidratat.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia