logo
Cum să nu te indispună o răceală
Cum să nu te indispună o răceală
Ce faci când eşti răcită? Nu intra în depresie! Ai grijă de sănătatea ta, în primul rând, şi nu uita să te aranjezi! Fii frumoasă chiar şi în cele mai "nesuferite" perioade ale anului.


Odată cu iarna, anotimpul pur, vine şi răceala, o stare de nelinişte şi anxietate, care, de cele mai multe ori, te pune în pat şi nu te lasă să te ridici câteva zile. Dar asta depinde doar de încăpăţânarea ta să nu o laşi să te "asedieze". Nu îţi da programul peste cap atunci când ai multe de făcut, de aceea primul pas în a te însănătoşi este o vizită urgentă la medic, care să îţi recomande cele mai bune remedii.

Hidratare

Pentru început, ceaiul este cel mai bun pentru a te vindeca. Bea dimineaţa, seara şi ori de câte ori ai ocazia, pentru a te face bine cât mai repede. Apoi, e important să ai încredere că vei reuşi să te ridici din pat şi să te aranjezi, pentru că orice zi e un motiv de sărbătoare şi înfrumuseţare pentru o reprezentantă a sexului feminin. Ai grijă de pielea ta, hidrateaz-o în perioada rece şi nu o lăsa să se usuce.
Infuzia de ceai ţine loc de sursă de energie pentru întreaga zi. În plus, poate repara şi ochii umflaţi, luând două pliculeţe şi scufundându-le în apă rece, storcându-le puţin şi, apoi, aşezându-le pe pleoape, lăsând aşa timp de cinci minute. După asta, indicată este utilizarea unei creme hidratante, care să înmoaie pielea, să o facă fină şi proaspătă.

Machiaj

Când e vorba de machiaj, specialiştii în make-up nu recomandă rujul cremos în sezonul rece. Utilizează un gloss uşor de aplicat, care hrăneşte buzele. Apelează la un fond de ten care să nu îţi încarce faţa şi la un rimel rezistent la apă.
De asemenea, anticearcănul, îndeosebi cel galben sau verde, ascunde cercurile întunecate cauzate de lipsa somnului. Înainte de toate este de preferat un truc cu aburi. Asta pentru că ar curăţa sinusurile şi ar îmbunătăţi aspectul pielii, care ar căpăta strălucire şi vitalitate.

Păr îngrijit

Şi părul are nevoie de o atenţie detaliată, respectiv de şampoane speciale pentru hidratare. De altfel, pentru un păr strălucitor se vor folosi şi pătrunjelul, urzica, arnica sau rozmarinul, pentru echilibru plante precum scoarţa de salcie, frunze şi rădăcină de tătăneasă, mentă sau quassie, pentru condiţionare şi tonifiere rozmarin, coajă de lămâie, mentă sau coada şoricelului, pentru curăţare feriga tânără sau aloe şi pentru alinare şi vindecare chimen dulce sau muşeţel. Cu toate că se spune că nu este indicată spălarea pe cap foarte des, trebuie avute în vedere curăţarea regulată şi coafura părului, indiferent de sezon sau stare, pentru a avea un aspect feminin şi îngrijit în orice moment.

Şerveţelele fără miros, indicate la răceală

Poate că unora li se pare ceva minor ce aromă a şerveţelelor în care îşi suflă nasul aleg, însă este indicat să le alegeţi pe cele fără miros, neparfumate, care nu irită ochii şi pielea. Nu freca atunci când ştergi nasul, doar tamponează uşor.
În acest fel, eşti frumoasă. Eşti frumoasă când ai întotdeauna grijă de tine, chiar şi în condiţiile în care febra şi răceala te acaparează şi îţi anulează orice chef. Tratamentele cu leacuri naturiste, automedicaţia, lipsa unei alimentaţii sănătoase, hidratarea insuficientă şi lipsa odihnei sunt greşeli care îţi creează o stare de disconfort şi trebuie să conştientizezi că tu eşti singura care are cea mai mare  grijă de tine.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia