logo
Cum să ne îmbrăcăm în funcţie de forma corpului
Cum să ne îmbrăcăm în funcţie de forma corpului
© www.theskinnybeep.com
Dintotdeauna, femeile s-au confruntat cu aceeaşi problemă în ceea ce priveşte vestimentaţia: un dulap plin cu haine şi foarte puţine de purtat! Hainele, care în magazine arată perfect pe manechine, nu sunt întotdeauna potrivite siluetei noastre. Pentru a fi mulţumite atunci când ne uităm în oglindă, trebuie să ne analizăm proporţiile astfel încât să creăm un echilibru perfect. În funcţie de forma corpului, vă recomandăm, după analiza părerilor specialiştilor, ce haine să purtaţi şi ce să evitaţi, pentru a crea armonia vestimentară pe care v-o doriţi.

Corpul în formă de clepsidră
Corpul ideal este considerat cel de clepsidră, cu talia marcată, îngustă, umerii egali cu şoldurile.
Ei bine, unul dintre blogurile dedicate femeilor este www.marianaromantica.ro. Dacă aveţi forma corpului de clepsidră, vă va fi mai uşor să alegeţi ţinutele, deoarece nu veţi avea nevoie să corectaţi, doar trebuie să evidenţiaţi ceea ce aveţi.

Specialiştii recomandă să:
– menţineţi echilibrul formelor. Încercaţi să nu puneţi accent prea mult nici pe umeri, nici pe şolduri, pentru a nu strica imaginea de clepsidră.
– evidenţiaţi talia! Scoateţi talia îngustă în evidenţă!
– evitaţi să purtaţi haine foarte mulate.
- purtaţi haine cu talia înaltă şi fuste tip creion.


Corpul în formă de dreptunghi
Se mai numeşte şi corp atletic. Vi se potriveşte foarte bine stilul androgin, al liniilor drepte, ample şi curate. Dacă vă doriţi forma de clepsidră, trebuie să recreaţi talia, folosind mici trucuri.

Vă recomandăm:
– accentuarea umerilor, cât şi a şoldurilor, astfel talia va părea mai îngustă.
– folosiţi-vă de culori şi suprapuneri pentru a marca zona taliei: fustă cu talie înaltă, cardigan purtat descheiat
– purtaţi brâuri, curele, corsete şi orice fel de accesorii care pot marca talia. Purtaţi-le cu rochii drepte sau în A, care să alunece pe lângă corp, nu mulate. În momentul când adăugaţi cureaua, materialul hainelor se va strânge şi va apărea talia!
- purtaţi fuste cloş.


Corpul în formă de triunghi inversat
Silueta tip triunghi inversat înseamnă bustul sau umerii mai voluminoşi, şolduri înguste si o talie bine definită. Multe persoane cu această conformaţie au picioarele lungi si subţiri, torsul scurt si posteriorul plat.
Dacă vă raportaţi la corpul în formă de clepsidră, trebuie să balansaţi partea superioară a corpului cu cea inferioară şi să atrageţi atenţia spre partea inferioară.

Se recomandă:
- Materiale vaporoase; decolteuri adânci sau medii; bluze cu mâneci drepte; mâneci trei sferturi; sutiene fără bureţi; rochii bufante scurte sau medii; fuste si rochii în A; pantaloni evazaţi.
- evitaţi materialele rigide, grosolane; topurile cu umeri proeminenţi, care îi evidenţiază si mai tare; topuri fără mâneci sau bretele; bluzele pe gât sau fără decolteu; colierele mari; fustele şi pantalonii conici.

Corpul în formă de pară
Umerii sunt mai mici decât şoldurile, talia este puţin marcată.
Femeia cu forma corpului de pară este percepută de creierul bărbaţilor ca fiind cea mai fertilă dintre toate. Dacă vreţi să vă raportaţi la forma de clepsidră, trebuie să oglindiţi în partea de sus volumul care deja există în partea de jos.

Se recomandă:
– purtaţi: dantelă, volane, ţinte, încreţituri, pense, suprapuneri, etc.
– culori deschise şi imprimeuri în partea de sus şi culori mai închise, în partea de jos
– folosiţi-vă de coliere, mărgele, eşarfe, broşe, şaluri, fulare, jabouri, etc.
- purtaţi: sacouri cu epoleţi, croială empire cu umerii marcaţi.

Corpul în formă de măr
Umerii mai mari decât şoldurile, talia nemarcată.
Femeile cu forma corpului de măr au picioare lungi şi subţiri. Dacă aveţi forma corpului de tip măr trebuie să oglindiţi în partea de jos volumul care deja există sus, subţiind talia.

Recomandări:
– purtaţi în partea de sus culori mai închise, în partea de jos culori deschise, imprimeuri, grafisme
– purtaţi pantaloni evazaţi. Datorită lărgimii de la baza piciorului, ei echilibrează vizual lăţimea umerilor
– folosiţi-vă de texturi şi straturi. Alegeţi materiale mai subţiri pentru partea de sus şi purtaţi materiale sau ţesături mai groase, suprapuse, în partea de jos.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia