logo
Cum să ai unghii sănătoase
Cum să ai unghii sănătoase
Se spune că manichiura este prima carte de vizită a unei femei. Pornind de la unghii, persoana cu care stai de vorbă îşi poate da seama ce fel de persoană eşti şi câtă grijă ai de tine şi de corpul tău. De aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită unghiilor. Iată câteva trucuri de înfrumuseţare care te vor ajuta:

Lapte şi ou fiert, zilnic

Primul pas e să ai grijă ce mănânci. Pornind de la alimentaţie, poţi preveni uscarea unghiilor. Mănâncă multe fructe şi legume care au în componenţă vitamina A. De exemplu, piersici sau morcovi. De altfel, nu uita de lactatele care îţi dau calciu. Unii specialişti recomandă să bei un pahar cu lapte zilnic şi să mănânci un ou fiert.

NU acetonei!

Nu folosi în exces acetonă atunci când vrei să îndepărtezi oja de pe unghii. Le slăbeşte.

Fără pilit după duş

Nu mai pili unghiile imediat după ce ai ieşit de la duş. În acele momente sunt foarte sensibile şi moi şi se pot rupe repede. De altfel, nu trebuie să îţi faci manichiura imediat după baie, pentru că unghiile moi nu reprezintă baza unei manichiuri sănătoase.

Atenţie la pensulă!

Când te dai cu ojă, foloseşte pensula într-un singur sens, pentru ca unghiile să nu ţi se cojească.

Mănuşile, o salvare

Când ai multă treabă în casă sau trebuie să faci curăţenie, foloseşte mănuşi de cauciuc. Ele te protejează şi previn uscarea unghiilor sau degradarea lor. În plus, nu uita că soluţiile de curăţat ce conţin compuşi chimici nu sunt pe "placul" unghiilor ce vor să fie sănătoase.

NU gelului!

Evită cât poţi de mult gelul pe unghii. Îţi slăbeşte unghiile! De altfel, deşi arată bine la început, la două săptămâni vor avea deja un aspect inestetic, pentru că unghiile cresc.

Masaj

Masează unghiile! Strălucirea şi sănătatea lor stau şi în asta! Masajul stimulează circulaţia sângelui şi face ca unghia să crească mai repede şi mai sănătoasă!

Unghiile nu sunt unelte

Nu folosi unghiile drept... desfăcător. Adică pe post de unelte. Le deteriorezi dacă vei desface o cutie cu unghiile, de pildă!

Cuticule împinse

Când vine vorba de cuticule, specialiştii nu recomandă tăierea lor, ci împingerea cu grijă. Evită sângerearea.

Hidratare cu ulei de ricin sau măsline

Hidratează unghiile cu ulei de ricin sau ulei de măsline, în fiecare seară. Aplică înainte de culcare pe cuticule şi pe unghii. Cel puţin de două ori pe săptămână, poţi să ţii mâinile, circa 15 minute, în lapte cald, pentru a întări unghiile.

Răsfăţ la salon

Iar dacă vrei să îţi răsfeţi unghiile cel puţin o dată pe lună, mergi la un salon! Lasă-te pe mâna unui spectalist care să ţi le pilească, să îţi îngrijească cuticulele şi să îţi hidrateze mâinile!

Se spune că viteza de creştere a unghiei sănătoase la mâini este de 0,1 mm pe zi. Potrivit Elle, aspectul unghiei se poate modifica şi datorită afecţiunilor cardio-pulmonare sau sistemice, anomaliilor congenitale sau tulburărilor de creştere. De altfel, sănătatea unghiei se poate îmbunătăţi cu ajutorul complexelor de vitamine.

sursa foto: www.cleanmyspace.comcomentarii
1 comentarii

Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: lenanegrea@gmail.com
Lena
07.01.2017 23:36
109.100.99.95
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia