logo
Cum să ai un păr sănătos
Andra MARINESCU
5644 vizualizari
Cum să ai un păr sănătos
sursa foto: modahairdressing.co.uk
În acest sezon, părul are de suportat o vreme nefavorabilă. Pentru a-l ajuta să "supravieţuiască", îţi prezentăm câteva trucuri. În primul rând, trebuie să mergi la coafor mai des, să îţi îngrijeşti scalpul cu măşti, să foloseşti şampon şi balsam uscat şi să nu uiţi nici de vitaminele B7.

Se spune că părul este "cel mai bogat ornament al femeii", iar pentru ca el să fie sănătos, trebuie să îi acorzi atenţie. Aşadar, înainte de toate, trebuie să mergi la coafeza ta mai des, să îl tundă cam un centimetru o dată la trei luni. Astfel, vei evita vârfurile despicate şi vei avea mai repede un păr mai lung.


Mască de păr şi uleiuri esenţiale


Foloseşte măcar o dată pe săptămână o mască de păr fără clătire, cu uleiuri esenţiale, precum cel de avocado sau nucă de cocos. Masează pielea capului şi, în acest fel, îţi vei hrăni scalpul şi, totodată, vei ajuta părul să fie frumos  şi sănătos.
Dacă părul tău trece printr-o perioadă nefavorabilă, apelează la o tunsoare medie, pentru a-l salva. Astfel, vei conferi şi iluzia unui păr cu volum.
şampon şi balsam uscat, o soluţie bună
Nu este bine să îţi speli părul foarte des. Aşa că o soluţie ar fi să apelezi, din când în când, la şampon şi balsam uscat, care îţi vor oferi strălucire.


Satin şi bumbac egiptean


Evită cocurile în vârful capului, dar să fii atentă şi la materialele feţelor de pernă. Evită bumbacul obişnuit, în favoarea satinului sau bumbacului egiptean.


Vitaminele B7


Un alt secret pentru sănătatea părului constă şi în vitaminele B7. Ar trebui să consumi o pastilă pe zi, circa 3-4 luni.


În bucătărie


Câteva trucuri pentru un păr sănătos stau şi în bucătărie. Nucile şi peştele ajută părul să fie mai puternic, deoarece proteinele şi Omega 3 ajută la sănătatea scalpului. De asemenea, legumele verzi, morcovii şi fasolea sunt alimente foarte bune pentru păr.


Fără apă fierbinte


De asemenea, specialiştii recomandă să nu te speli cu apă fierbine pe cap şi să te piepteni mai rar, pentru a limita pierderea părului. Cei mai mulţi oameni pierd în jur de 100 de fire de păr. Acestea opresc din creştere părul. Pentru a evita căderea excesivă a părului, ar trebui să foloseşti o perie cu vârfurile protejate. Nu peria părul ud.


Fără schimbări extreme şi uscător de păr


Evită schimbările extreme de culoare, pentru că îţi vei supune părul la o adevărată provocare. Dermatologii sugerează că este bine să te menţii în limita a trei tonuri faţă de culoarea ta naturală.
De altfel, dacă este posibil, evită şi uscătorul de păr. Uscatul forţat al părului nu este bun! Renunţă la aerul fierbinte.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia