logo
Cum să ai grijă de pielea ta, în sezonul rece
Andra MARINESCU
2323 vizualizari
Cum să ai grijă de pielea ta, în sezonul rece
© scrvt.com
Ca un vis a trecut vara şi, iată, că se apropie iarna. Frigul a sosit deja, iar noi ne-am schimbat garderoba, îndesând hainele pentru sezonul cald în spatele dulapului şi scoţându-le în faţă pe cele pentru perioada rece. Zilele de iarnă sunt grele şi pentru piele. Usucă tenul şi mâinile şi crapă buzele, din cauza gerului. De aceea, trebuie să acordăm o atenţie specială corpului în această perioadă, pentru a ţine la distanţă disconfortul. În continuare, vă prezentăm câteva trucuri la care puteţi apela.

Un specialist, primul pas


În primul rând, trebuie să cauţi pe cineva care să te îndrume. Adică un specialist care să te sfătuiască ce e bine să faci pentru pielea ta. Este indicat să alegi produse potrivite îngrijirii pielii tale, pentru ca acestea să aibă efectele dorite.


Cremă hidratantă


Apoi, ai grijă să ai o cremă hidratantă bună, care să fie în concordanţă cu temperaturile scăzute. Recomandarea unor specialişti este crema pe bază de ulei de cocos, jojoba sau migdale, în schimbul celei pe bază de apă.


Depinde de ten


Dacă ai un ten mixt, trebuie să nu uiţi niciodată de loţiunea tonică. Apoi, să cauţi produse care să nu fie grase, iar noaptea, înainte de aplicarea cremei, aplică un serum. Dacă ai un ten cuperozic, foloseşte produse pe bază de levănţică şi cimbru, plante care calmează pielea sensibilă.
Iarna, trebuie să ai o grijă deosebită şi faţă de pielea din jurul ochilor, de aceea este recomandat ca, de două ori pe zi, să foloseşti un contur.
În sezonul rece, este indicat şi fondul de ten, pentru că te protejează, într-o oarecare măsură, la fel ca rujurile.


Nu uita de protecţia solară


Chiar dacă e aproape iarnă şi razele soarelui nu mai sunt arzătoare, trebuie să ai grijă să îţi protejezi pielea şi să o menţii sănătoasă. Nu ieşi afară fără protecţie. Aplică o cremă adaptată pielii tale, mai ales când sunt ore de vârf.
Duşul, mai bun decât baia
De altfel, un duş este mai bun decât o baie, pentru că cea din urmă deshidratează. Apa trebuie să fie călduţă, nu fierbinte.


Bea multă apă


Apa este la fel de bună pentru hidratarea pielii şi ai nevoie de o cantitate suficientă de lichid. Bea aproximativ opt pahare de apă pe zi: unul când te trezeşti, ceaiul la micul dejun, apă pe timpul zilei, infuzie de plante seara.
Specialiştii recomandă şi un pahar de apă fierbinte cu lămâie pe zi, pentru că ajută la energizarea organismului şi la detoxifierea întregului sistem, inclusiv a ficatului şi colecistului. Ajută la curăţarea mai rapidă a sângelui, precum şi la îndepărtarea toxinelor care dau un aspect neîngrijit pielii.


Consumă fructe şi legume


Iarna, o dietă sănătoasă te ajută la fel de mult. Mănâncă şi cinci fructe şi legume pe zi, bogate în antioxidanţi.


Odihneşte-te!


În plus, la fel de importante sunt orele de somn. Dacă nu dormi suficient, tenul te dă de gol. Trebuie să ai grijă să te demachiezi de fiecare dată înainte să mergi la culcare, să schimbi faţa de pernă frecvent, ca să previi apariţia acneei.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia