logo
Cum îți alegi costumul de baie potrivit şi ce se poartă vara asta
Andra MARINESCU
1195 vizualizari
Cum îți alegi costumul de baie potrivit şi ce se poartă vara asta
A venit mult aşteptata vară! Noi, reprezentantele sexului frumos, suntem foarte preocupate de acest sezon în care corpul să fie cât mai tonifiat şi aproape de perfecțiune, pentru că e perioada în care mergem la ştranduri, piscine sau la mare, ca să ne bronzăm. şi nu vrem să mergem oricum, ci bine pregătite. O nouă vară, un nou costum de baie care să ne pună în evidență trăsăturile. Aşadar, Evele sunt foarte atente atunci când îşi aleg vestimentația de bronz – ca să spunem aşa -, care se mulează bine pe corp, ca să se simtă bine în pielea lor.

Te tot întrebi cum să alegi costumul de baie potrivit? Ai sau nu sâni, burtică, şolduri? Căci acestea sunt cele mai dese defecte pe care femeile şi le identifică.

Însă nu trebuie să vă faceţi griji, pentru că există costume de baie pentru fiecare aspect, mărime şi înălţime. În momentul în care vreţi să vă cumpăraţi costum de baie, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să vă analizaţi forma corpului. Sunt femei cu formă pară, cu bust mic şi posteriorul mai dezvoltat. De pildă, acestora li se recomandă să poarte un costum care să atragă atenţia asupra bustului, astfel încât să nu se accentueze celelalte părţi considerate nu tocmai plăcute.

Cele cu un bust generos pot opta pentru un costum de baie din piese care să le scoată în evidenţă talia. Pentru cele cu o siluetă atletică, se poate opta pentru un costum sportiv care le-ar caracteriza. Femeile înalte pot îmbrăca costume dintr-o bucată, îmbogăţindu-le cu imprimeuri care atrag priviri. Pentru femeile scunde ar fi opţiunea costumului de baie înalt în şolduri.

 

Pentru cine sunt costumele din două piese

 

Fetele cu silueta triunghi îşi pot achiziţiona un costum format din două piese vestimentare. De preferat ar fi ca decolteul să aibă forma literei "V" sau un sutien în forma unei cupe triunghiulare. Pentru că femeile cu o astfel de siluetă au bazinul lat, orice slip asemănător unui pantalon scurt le-ar lăţi bazinul. Dacă cele care se încadrează în această categorie preferă costum de baie întreg, atunci trebuie să se orienteze la unul cu slipul răscroit, iar în partea de sus cu un decolteu adânc.

Fetele cu silueta clepsidră pot alege piesele vestimentare care subliniază formele naturale. Slipul poate fi unul tăiat pe lateral, pentru a pune în evidenţă picioarele, iar sutienul poate avea cupe triunghiulare.

 

Ai complexe?

 

Pentru orice problemă, există o muţime de sfaturi. Spre exemplu, dacă vă simţiţi nesigură cu şoldurile, puteţi ataşa o eşarfă pe care o înfăşuraţi finuţ şi să vă puneţi o pălărie mare, elegantă. Asta v-ar scoate în relief latura frumoasă, cea pe care cu adevărat doriţi să o puneţi în valoare.

 

Negrul slăbeşte

 

Iar, după cum este binecunoscut că negrul subţiază silueta, atât la tricouri cât şi la costumul de baie, se poate opta pentru piesă vestimentară neagră. Chiar dacă alegeţi un costum negru, simplu sau unul cu croială mai complicată, efectul de slăbire este garantat. Se poate purta un costum de baie dintr-o piesă sau unul format doar din slip şi maieu.

O altã idee ar fi imprimeurile florale, mai ales cele multicolore, cu forme complicate. Acestea distrag atenţia de la formele corpului. Astfel, se recomandă damelor sã aleagă un costum de baie cu imprimeu floral şi cu o croială simplă.

Dacă vreţi să ascundeţi kilogramele în plus, potrivit ar fi şi costumul de tip rochiţă. Acoperă talia, şoldurile şi coapsele. Se poate alege orice culoare, dar, de preferat, ar fi cele de nuanţă mai vie, deoarece atrag mai mult atenţia.

 

 

Ce se poartă vara asta?

 

  • Topul decupat, care conferă un look modern şi sportiv totodată, fiind confortabil.
  • Cu franjuri şi ciucuri, inspirați de moda anilor '70.
  • Cu detalii transparente.
  • Cu şnur lateral, ca să pună silueta în valoare.
  • Costumele de baie asimetrice, cu un umăr gol, nuanțe puternice.
  • Costumele de baie cu decolteu adânc, pentru un efect vizual de alungire.
  • Cu imprimeuri florale.
  • Cu volane, pentru a da volum bustului – ideale pentru fetele cu sânii mici.
  • Slip cu talie înaltă, pentru a crea iluzia unor picioare lungi.

 

Pentru un look care să atragă privirile pe plajă, este recomandat să accesorizați costumul de baie. Optați pentru brățări, cercei şi coliere.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia