logo
Cum facem sosul bechamel
Cum facem sosul bechamel

INGREDIENTE
- 50 grame unt
- 1 lingură cu vârf făină albă
- 250 ml lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
- sare
- piper
- nucşoară (opţional)
MOD DE PREPARARE
Se topeşte untul pe foc mic într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu ţelul până obţinem o cremă, apoi lăsăm pe foc încă un minut, ca să se prăjească făina, dar amestecăm mereu. Începem să adăugăm lapte, încet, ca la maioneză. În acelaşi timp, învârtim cu telul în sos. Continuăm tot aşa: turnăm puţin lapte, încorporăm cu telul, iar punem lapte, după care amestecăm până se termină laptele (lucraţi cu ambele mâini, cu o mânã turnaţi laptele, iar cu cealaltă manevraţi telul). Când aţi pus tot laptele, dacă sosul e de o consistentă mai groasă decât doriţi, puteţi adăuga încă un pic de lapte fierbinte. Lăsaţi la fiert sosul încă un minut, amestecând mereu. Se condimentează cu sare şi piper şi – dacă doriți -  cu puţină nucşoară.
Poftă bună!



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia