logo
Cremă catalană
Andra MARINESCU
3685 vizualizari
Cremă catalană

INGREDIENTE: 500 ml lapte, coajă rasă de la 1/2 portocală şi 1/2 lămâie, un baton scorţişoară, patru gălbenuşuri de ou, 100 gr. zahăr, 20 gr. amidon şi două linguri zahăr.
MOD DE PREPARARE: Puneţi laptele pe foc, cu scorţişoară şi coaja de lămâie şi portocală. Lăsaţi până se adună spumă pe margine, apoi stingeţi focul. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi zece minute. Frecaţi într-un castron gălbenuşurile cu zahărul până rezultă o cremă galben-pal, adăugaţi amidonul. Strecuraţi laptele şi turnaţi-l peste gălbenuşuri, amestecând.
Puneţi compoziţia într-o crăticioară, la foc mic. Amestecaţi până devine vâscoasă (în circa 15 minute). Luaţi de pe foc şi amestecaţi un minut. Turnaţi crema în vase şi lăsaţi să se răcească. După, le puteţi băga la frigider câteva ore, până se încheagă. Puneţi un strat fin de zahăr peste compoziţie.
Poftă bună!

 



comentarii
2 comentarii

Dragi prieteni,
Numele meu este Dr. Thompson Gaba Osemwegie, am un aparat de turnare vraja pot arunca o vraja asupra ta
numele
DR THOMPSON GABA OSEMWEGIE
28.09.2016 04:05
85.9.20.151
trubadurul, usnoa2 0525-05202861 ,cea mai apropiata stea usnoa2 0525- 00520918 ,HD9085 ,the wicked woman 0525-00515864 ;
-
14.10.2016 13:36
5.155.247.109
Din aceeasi categorie
Fabrica de lactate Sevis

Vacanta Eurotrip
Fundatia APT
Licitatie publica