Tribuna
Cozonac de Paşti ca la bunica
Liuba STARII
3040 vizualizari
Cozonac de Paşti ca la bunica

INGREDIENTE: Un kg de făină, zahăr 250 gr, lapte 450 ml, cinci ouă, drojdie 60 g, unt 300 gr, nucă 500 gr, rahat 200 gr, ciocolată belgiană 150 gr, portocală confiată 30 gr, coajă de lămâie 30 gr.

MOD DE PREPARARE: Se amestecă drojdia cu 100 ml de lapte şi trei linguri de făină. Se lăsă compoziţia să crească până când îşi dublează volumul, laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu sarea. Se pune  făina într-un vas şi se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiată. Se frământă bine până se obţine un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat şi stafide şi se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou. Se pun, apoi, într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină şi se lasă la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut, se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – o oră la 160 de grade.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis



targul de cariere

classic junior

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia