logo
Ciocolată de casă, cu stafide şi nucă
Ciocolată de casă, cu stafide şi nucă

INGREDIENTE: 180 gr. zahăr, 100 ml apă, 130 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 50 gr. cacao, două linguriţe esenţă de rom. Pentru umplutură: 80 gr. nuci coapte, 30 gr. stafide
MOD DE PREPARARE: Puneţi stafidele în esenţă de rom şi lăsaţi-le două ore. Amestecaţi laptele praf cu cacao. Puneţi într-o cratiţă apa, zahărul şi amestecaţi. Lăsaţi la fiert 5 minute. Amestecaţi frecvent, până  obţineţi o compoziţie ca siropul. Adăugaţi untul şi amestecaţi până se topeşte. Turnaţi peste cacao şi lapte praf,  apoi amestecaţi. Adăugaţi nuca, stafidele, romul. Turnaţi rezultatul într-o tava tapetată cu folie alimentară. Peste ciocolată, adăugaţi, iar, folie alimentară. Lăsaţi să se întărească şi apoi tăiaţi.
Poftă bună!

 



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie


Ciclism Sibiu

Hertel Nordbayern

Filarmonica Sibiu

Eurotrip Rekze
Fundatia APT
Auchan