Tribuna
brukenthal museum
Chiftele de cartofi de post
Liuba STARII
727 vizualizari
Chiftele de cartofi de post
INGREDIENTE: Un kg de cartofi albi, o ceapă, o legătură de leurdă, 70 g de margarină (la temperatura camerei), pesmet, ulei, sare, piper.

 

MOD DE PREPARARE: Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Când scobitoarea intră lejer în ei, scurge cartofii, lasă-i să se răcorească puţin şi curăţă-i de coajă. Pasează-i ca pentru piure.Toacă ceapa, leurda şi pătrunjelul. Pune-le peste piureul de cartofi, adaugă margarina, pesmet (vreo 100 – 150 g), sare şi piper după gust.Ia cu lingura din compoziţia de chiftele de cartofi de post şi aplatizeaz-o între palmele umede. Prăjeşte-le în ulei încins. Serveşte celor dragi chiftele de cartofi de post alături de o salată de sezon. Dacă-ţi place gustul picant, adaugă în compoziţia de chiftele de cartofi de post un ardei iute tocat mărunt.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia