logo
Cele mai ciudate diete, cu mâncare pentru bebeluşi şi bucăţi de vată
Andra MARINESCU
4354 vizualizari
Cele mai ciudate diete, cu mâncare pentru bebeluşi şi bucăţi de vată
Diete, diete şi iar diete. Cam astea sunt cele mai discutate subiecte ale femeilor care vor să arate bine, ţinând un regim alimentar special. De-a lungul anilor, istoria acestor diete s-a confruntat cu unele "reţete" mai speciale. Vorbim aici despre diete cu săpun, dieta biblică, dieta cu ţigări, cu bucăţi de vată sau bazată pe mâncare pentru bebeluşi. În continuare, vă prezentăm câteva din ele.

Mâncare pentru bebeluşi

Ei bine, se zvoneşte, po­trivit eva.ro, că multe vedete, ca Lady Gaga sau Jennifor Aniston, au obţinut silueta perfectă printr-o dietă bazată pe mâncare pentru bebeluşi. Regimul presupune înlocui­rea celor trei mese zilnice recomandate unui adult cu mici porţii de mâncare pen­tru bebeluşi. Cu toate că nutriţioniştii atrag atenţia că o astfel de alimentaţie poate aduce carenţe importante, vedetele care au optat pen­tru un astfel de regim decla­ră că piureurile cu care se hrănesc bebeluşii fac parte din cele mai eficiente meto­de de slăbit.

Bucăţi de vată, în loc de mâncare

O altă dietă bizară este cea cu bucăţi de vată. Aceasta este şi o soluţie nocivă de a slăbi, pentru că presupune consumul  bucăţilor de vată pentru a oferi o senzaţie de saţietate şi se pare că a avut mulţi susţinători printre super­modele şi dansatori.

O dietă de curăţare, cu lichide

Mai există şi dieta de curăţare, adică regimul care se bazează pe combinaţii de lichide cu ingrediente care accelerează metabolismul. Exemple de astfel de diete sunt The Master Cleanse sau dieta cu lămâie, dieta de detoxifiere Martha Vineyard.

Acest tip de dietă nu func­ţionează pe termen lung, pentru că alterează absorb­ţia mineralelor şi a vitami­nelor, determină carenţe de calciu, privează organismul de nutrienţi, poate cauza dureri accentuate de cap şi senzaţie de slăbiciune. În plus, efectele pe care le obţii în primele zile sunt de scurtă durată, pentru că te vei în­grăşa la loc după ce renunţi la dietă.

Între ţigări şi dulciuri

O companie de ţigări avea o reclamă în care pro­mova consumul unei ţigări, în locul dulciurilor.

De cealaltă parte, există şi un regim pe bază de prăjituri. Un profesor american a reu­şit să slăbească consu­mând un anumit tip de pră­jituri, dorind, astfel, să de­monstreze că pentru a slăbi contează mai mult numărul de calorii pe care îl consumi, decât valoarea nutriţională a alimentelor. Specialiştii sunt de părere că acest regim poate afecta sănătatea.

Mestecă de 32 de ore şi nu înghite!

Antreprenorul  Horace Fletcher, cunoscut drept "Marele Mestecător", a inventat o nouă reţetă pentru cei care vor să slăbească. El mesteca fiecare îmbu­cătură de 32 de ori, fără să o înghită. Conform logicii sale, organismul absorbea nu­trien­ţii de care avea nevoie, fără să se depună surplus.

Somn în loc de mic dejun, prânz şi cină

O dietă la fel de bizară este şi cea bazată pe somn. Chiar celebrul Elvis apela la sedative pentru a dormi câteva zile la rând, ca să nu mai mănânce.

Grăsimea, "anihilată" de săpun, în anii '30

O ultimă dietă ciudată ar fi cea bazată pe săpun. La în­ceputul anilor 1930, existau mai multe produse de îngri­jire care promiteau reduce­rea stratului de grăsime. Femeile se grăbeau să folo­sească aceste săpunuri, însă rezultatele se lăsau mult aşteptate.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia