Tribuna
Ce tratamente îi poţi aplica părului, chiar la tine acasă
Andra MARINESCU
2917 vizualizari
Ce tratamente îi poţi aplica părului, chiar la tine acasă
© avocadoforhair.com
Cine a spus că pentru îngrijirea tenului, a corpului sau a părului trebuie să umbli prin saloane de înfrumuseţare? Pentru că a greşit! Fiecare îşi poate crea propriul salon acasă. În continuare, vă prezentăm câteva dintre trucurile care vă vor ajuta să aveţi un păr sănătos, aplicând tratamente naturale şi foarte la îndemână, arată specialiştii Elle.

Oţet
Oţetul este unul dintre ingredientele perfecte pentru numeroasele tratamente dedicate părului. Potrivit specialiştilor Elle, oţetul de mere ajută la curăţarea scalpului şi, astfel, oferă prospeţime părului. Într-un blender, amestecaţi jumătate de avocado, două linguri de ulei de argan, zece picături de ulei esenţial de rozmarin, o lingură de oţet de mere. Puneţi amestecul obţinut de la rădăcină până la vârfuri şi lăsaţi să acţioneze pentru 15 minute.
După acest timp, spălaţi părul în mod obişnuit, cu şampon şi balsam. Este recomandat să încercaţi această mască cel puţin o dată pe lună.
Lactate
Un alt secret pentru sănătatea părului stă în produsele lactate. Puteţi opta să vă hidrataţi părul uscat cu smântână şi iaurt, deoarece acidul lactic îndepărtează uşor murdăria, în timp ce grăsimile hidratează. Masaţi jumătate de cană de smântână sau iaurt simplu pe părul umed şi lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute. Clătiţi cu apă călduţă şi apoi cu apă rece, urmând să spălaţi părul cu şampon. Tratamentul poate fi aplicat săptămânal.
Ou
Perfect pentru păr este şi oul. Gălbenuşul este bogat în grăsimi şi proteine, în timp ce albuşul conţine enzime, îndepărtează murdăria şi excesul de sebum.
Potrivit aceleiaşi surse, pentru părul normal folosiţi un ou întreg pentru hidratare, pentru părul gras folosiţi albuşul. Pentru părul uscat folosiţi doar gălbenuşul. Într-un blender puneţi ce variantă doriţi şi aplicaţi pe părul curat, zvântat. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi clătiţi cu apă rece şi spălaţi cu şampon. Tratamentul cu ou întreg sau gălbenuş este recomandat o dată pe lună, în timp ce tratamentul pe bază de albuş poate fi aplicat o dată la două săptămâni.
Miere
Şi mierea este indicată pentru un păr sănătos. Aplicaţi pe părul umed mierea şi masaţi. Lăsaţi să acţioneze preţ de 20 de minute, apoi clătiţi.
Avocado
De asemenea, fructul de avocado este bogat în antioxidanţi. Puteţi zdrobi jumătate de awvocado şi aplicaţi pe părul umed. Lăsaţi să acţioneze preţ de un sfert de oră şi clătiţi. Puteţi adăuga şi gălbenuş sau smântână, pentru a avea o mască mai bogată în produse care hidratează.
Bere
Şi berea este un ingredient – minune când vine vorba despre îngrijirea părului. Aceasta adaugă volum părului şi îngroaşă firele. Aplicaţi pe părul curat şi lăsaţi să acţioneze circa 15 minute, după care clătiţi cu apă rece.
Lămâie şi ulei de măsline
Iar dacă doriţi să îi daţi strălucire părului una dintre taine este să apelaţi la zeama de lămâie şi uleiul de măsline, care pot face minuni în acest caz. Potrivit specialiştilor, lămâia ajută la curăţarea pielii şi la îndepărtarea bucăţilor descuamate de piele, iar uleiul hidratează.
Este indicat să folosiţi două linguri de suc de lămâie, două linguri de ulei de măsline şi două linguri de apă. Masaţi pe scalp. Lăsaţi să acţioneze circa 15 minute.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia