logo
Ce paltoane sunt la modă în acest sezon
Ce paltoane sunt la modă în acest sezon
Odată cu venirea frigului, este timpul potrivit pentru a ne gândi la un element de bază din dulapul oricărei femei. Adică paltonul ideal, care ne va ţine de cald precum o plapumă caldă, protejându-ne de frig şi de vântul năprasnic. Aspectul practic este important, dar să nu neglijăm nici stilul şi eleganţa.

Potrivit xmodax.com, atunci când vorbim despre paltoanele la modă în această iarnă accentul este pus pe confort: modelele au o croială destul de liberă şi nu limitează mişcările, iar gama de culori permite utilizarea nuanţelor fără vreo interdicţie. Aşadar, să vedem care sunt ultimele tendinţe în materie de paltoane:

 

Revenirea capelor

 

Paltonul capă este caracterizat prin lipsa mânecilor, iar în acest sezon modelul şi elementele de decor ale acestuia pot fi absolut diferite: două rânduri de nasturi, uşor strâns pe talie, cu decor din blană sau fără. Pentru unele persoane, acest tip de palton poate părea destul de capricios în ceea ce priveşte confortul, însă tot acesta permite crearea unor look-uri originale. Combinaţia clasică este cea dintre paltonul capă şi mănuşile lungi din piele în nuanţe de contrast. În 2018, designerii propun să asortăm capa cu ghete masculine sau cu cizme peste genunchi cu nituri şi decor masiv.

 

Palton cu garnitură din blană

 

O importanţă majoră o acordă designerii blănii, fără a le fi frică să o utilizeze în tot felul de interpretări. Şi aici, pe primul loc este blana colorată, în cele mai diverse nuanţe: mov estompat, sorbet roz, teracot intens sau lime auriu. Blana este folosită la guler, manşete, la poale şi la glugă. În nuanţe de contrast sau într-o gamă de culori cu materialul de bază, naturală sau artificială, blana va deveni o completare originală la orice textură.

 

Imprimeuri fotografice şi aplicaţii multicolore

 

În anul 2018 se poartă imprimeurile fotografice de tipul colajelor pe tema fashion şi aplicaţiile imense multicolore, abundenţa cărora poate părea iniţial extravagantă, însă o abordare corectă vă va face să arătaţi stilat şi neobişnuit. Un palton greu din stofă groasă va arăta cu totul deosebit dacă sunt adăugate nuanţe aprinse din paieteâ.

 

Palton model cocon

 

Motivele stilului retro în interpretare modernă ies din limitele colecţiilor couture. Volum hipetrofiat, culori aprinse şi libertatea în mişcare al paltonului cocon fac “casă bună”. Totuşi, acest model este pretenţios în ceea ce priveşte perfecţiunea croielii fiecărui element, precum şi calitatea stofelor, de care depind foarte multe lucruri: paltonul nu trebuie să atârne pe corp şi să îşi piardă forma în timpul mişcării. Se va avea grijă şi cu volumul acestuia, care va fi ales în raport cu particularităţile corpului.

 

Drept până la podea

 

În lumina ultimelor tendinţe, designerii promovează de ceva timp paltoanele maxi ca pe nişte paltoane clasice în stil englezesc, o parte importantă din garderoba de bază pentru sezonul de iarnă. Stofe nobile (stofe groase de palton, tweed) în nuanţe estompate de bleu, verde, gri, şi culori precum camel, roz pal, ocru, vor convieţui în majoritatea look-urilor casual. Detalii minime: croiala dreaptă, garnitura discretă, elemente laconice constructive şi nimic mai mult. Nu trebuie să uităm nici de imprimeuri şi texturi. Cele mai recente propuneri venite din partea designerilor sunt dungile sau carourile “Prinţul de Wales” în nuanţe clasice de bej şi gri pe faţa stofei sau pe căptuşeală, precum şi utilizarea stofelor matlasate.

 

Oversize

 

Noţiunea de oversize este o parte indispensabilă a stilului grunge cu caracterul dezordonat şi îmbrăcă­mintea nu pe măsură. Fără forme ale siluetei, cu cât mai masiv şi mai greu arată paltonul, cu atât este mai bine. Această haină este universală, iar prezenţa ei în dulap lasă loc pentru imaginaţie permiţând crearea a zeci de combinaţii stilate. Nu există reguli stricte în utilizarea acestui detaliu: de regulă accentul este pus pe utilizarea simultană a elementelor din stiluri diametral opuse şi stratificarea. Să nu vă fie ruşine să purtaţi un palton oversize cu blugi boyfriend rupţi, ghete roase, sacouri şi cămaşă albă în interior, precum şi cu o rochie-creion şi pantofi stiletto.

 

Paltoane din piele. Revine moda anilor '80

 

Moda anilor ’80 revine în forţă. Reconsiderarea acesteia a adus în industria modei idei şi mai noi: în fiecare sezon putem vedea reflexiile epocii disco pe podiumurile mondiale de modă. Anul trecut, acestea erau umerii înalţi, vinilul, paietele, nuanţele neon, încălţămintea pe platforme ameţitoare, excesivitatea în tot şi în toate. În anul 2018, tendinţele sunt mai discrete, iar hitul principal sunt paltoanele din piele. În topul tendin­ţelor sunt modelele mai laconice, care ne reamintesc de pardesiul clasic englez, însă executat din piele. Şi gama de culori a fost reinventată de designeri: expresivitatea nuanţelor a fost domo­lită un pic, iar în locul acestora au venit nuanţe mai sobre de albastru profund, bordo, maro şi negru clasic.


comentarii
1 comentarii

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: dan.scarlat68@yahoo.com
Dan
17.02.2018 20:47
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia