logo
Ce ochelari de soare să alegeţi, în funcţie de forma feţei
Andra MARINESCU
3720 vizualizari
Ce ochelari de soare să alegeţi, în funcţie de forma feţei
© http://www.fashionsuggest.in
În fiecare an, odată cu venirea verii şi razelor arzătoare ale soarelui, ne înnoim şi garderoba. Unul dintre principalele accesorii îl reprezintă ochelarii de soare, nelipsiţi din colecţiile reprezentantelor sexului frumos şi disponibili în diferite forme care avantajează chipul fiecăruia.

Un prim model, potrivit one.ro, sunt ochelarii de soare cu rame înguste, care ne duce cu gândul la filmul "Matrix". Apoi, există ochelarii cu rame rotunde, inspiraţi de anii '60, din stilul hippie. Acest model acoperă trăsăturile feţei, iar avantajul e că poate fi adoptat pentru orice formă a feţei.
Iubitorii de sport pot opta pentru o pereche de ochelari cu tente sporte, ce conferă un aspect dur, încărcat.
Ochelarii "ochi de pisică" de mari dimensiuni sunt, de altfel, universali şi trec testul timpului, fiind purtabili în orice perioadă.
Fetele îndrăzneţe pot opta pentru o pereche de ochelari coloraţi sau cu detalii aplicate, cu pietre preţioase sau elemente florale.
Cum să alegi corect ochelarii de soare
*Dacă aveţi faţa rotundă, alegeţi ochelari cu ramă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a produce un contrast care să echilibreze forma feţei. Evitaţi ochelarii cu lemtile rotunde, în special modelele de mici dimensiuni, care vor accentua şi mai mult rotunjimea feţei.
*Dacă aveţi faţa pătrată, cu frunte mai degrabă lată, pomeţi proeminenţi şi maxilar bine definit, vi s-ar potrivi ochelarii cu formă rotundă, care vor "îndulci" trăsăturile mai aspre. Pe lângp ochelarii rotunzi, mai puteţi opta pentru orice stil cu ramă curbată, inclusiv cei cu lentile ovale. Pentru a echilibra cât mai bine forma pătrată a feţei, alegeţi ochelari ale căror colţuri depăşesc linia orizontală a feţei, făcând-o astfel să pară mai rotundă. Evitaţi ochelarii cu rame geometrice.
*Dacă aveţi faţa în formă de inimă, scu frunte lată, pomeţi înalţi, obraji rotunyi şi bărbie îngustă, purtaţi ochelari de soare stil "aviator" sau orice alt model cu  lentile alungite înspre partea inferioară a feţei. Spre deosebire de feţele rotunde şi pătrate, care au nevoie de un contrast pentru a crea echilibru, feţele în formă de inimă au nevoie de un stil de ochelari care să le urmeze forma naturală. Luaţi, de asemenea, în considerare trăsăturile - o faţă cu trăsături dramatice poate încerca rame groase, în timp ce o faţă cu trăsături delicate ar trebui să mizeze pe rame subţiri, fine. Evitaţi ochelarii împodobiţi cu multe artificii.
*Dacă aveţi faţa alungită, cu frunte şi bărbie înguste, vi s-ar potrivi modele cu lentile supradimensionate şi rame printate. Mizaţi, de asemenea, pe orice model cu rame groase, dramatice.  Evitaţi ramele înguste şi cele subţirele.
*Dacă aveţi faţa ovală, cu frunte înaltă, pomeţi conturaţi şi trăsături simetrice, optaţi pentru orice model de ochelari de soare. Totuşi, evitaţi modelele supradimensionate, care acoperă mare parte din chip.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia