Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Ce faci ca să ai un păr frumos şi bogat? Foloseşti ulei de ricin!
Andra MARINESCU
3336 vizualizari
Ce faci ca să ai un păr frumos şi bogat? Foloseşti ulei de ricin!
Podoaba capilară este una dintre grijile noastre, ale reprezentantelor sexului feminin. Nu ieşim din casă până nu punem la punct şi cel mai mic detaliu sau aranjăm şi ultimul fir de păr. Uleiul de ricin este din nou în vogă pentru toate beneficiile de beauty pe care le are. Întăreşte firul de păr şi îl îmbogăţeşte.

Un număr cât mai mare de persoane din industria de beauty promovează uleiul de ricin, ca remediu pentru o piele mai frumoasă, un păr mai fin şi chiar pentru un abdomen plat, arată specialiştii elle.ro.

Beneficii şi sfaturi despre cum să foloseşti uleiul de ricin

* O piele mai frumoasă, lipsită de acnee

Potrivit aceleiaşi surse, fie că te lupţi cu roşeaţă, coşuri sau acele mici riduri, uleiul de ricin te poate ajuta să le combaţi cu uşurinţă.

Dar să fie acest ulei cea mai bună alegere atunci când vine vorba de pielea ta? Să fie oare mai bun decât uleiul de cocos sau cel de jojoba? Nu s-au făcut foarte multe studii, care ne-ar putea confirma toate aceste zvonuri, dar doctorul dermatolog Robin Evans de la Colegiul de Medicină Alber Einstein susţine că uleiul de ricin poata da pielii tale un aspect mai tânăr. Poate fi folosit şi ca un produs de hidratare pentru pielea ta, care ar arăta mai bine după folosirea acestuia.

Dar nu este cea mai bună alegere pentru toată lumea. Dacă suferi de dermatită, studiile arată că uleiul de ricin îţi poate irita pielea mai tare.

* Un păr mai puternic şi mai fin

Deoarece uleiul de ricin este un bun hidratant, te poate ajuta atunci când părul tău trece printr-o pasă mai proastă şi este uscat şi despicat. Acesta îţi poate face părul strălucitor şi mai fin. Dar Dr. Evans spune că la acest aspect te poate ajuta orice alt tip de ulei. Uleiul de ricin îţi poate sări în ajutor atunci când ai părul foarte încâlcit, dar nu te aştepta să facă mai multe decât uleiul de măsline sau cel de cocos.

* Un abdomen mai plat

Dacă te simţi foarte balonată, uleiul de ricin te poate ajuta. Acesta stimulează contracţiile intestinale, care te ajută să-ţi cureţi intestinele şi este un laxativ foarte foarte bun.

Este considerat sigur să foloseşti acest tip de ulei atunci când eşti constipată, dar nu ar strica să verifici indicaţiile produsului atunci când îl cumperi sau să vorbeşti cu doctorul tău. Să nu ţi se pară ciudat dacă observi că este foarte puternic şi îţi provoacă unele crampe stomacale.

Când nu ar trebui să foloseşti uleiul de ricin

Tot specialiştii elle.ro spun că e bine să eviţi să consumi uleiul de ricin dacă eşti însărcinată. Acesta a fost folosit foarte mult timp ca o substanţă care ajută la o naştere mai rapidă. Câteva studii făcute pe animale au arătat că uleiul de ricin poate provoca contracţii în uter.

Dar nu uita că îl poţi folosi cu succes pentru a avea un păr şi o piele mai sănătoase.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia