logo
Ce exerciții să faci pentru a slăbi şi a te tonifia
Ce exerciții să faci pentru a slăbi şi a te tonifia
Se spune că nicio femeie nu e deplin mulţumită de modul în care arată. Nu se vede nicicum perfectă. Chiar şi vedetele, care au un look impecabil în toate pozele din reviste, sunt complexate şi au curajul să-şi recunoască public nemulţumirile. Dacă şi tu te numeri printre cele care cred că natura nu a fost suficient de generoasă cu ele, avem o veste bună: orice inconvenient poate fi rezolvat cu o serie de exerciţii fizice pentru modelarea corpului, potrivit marieclaire.ro.

Exerciţii pentru talie şi şolduri

Pentru a scăpa rapid de grăsimea din talie şi de pe şolduri, este recomandat următorul program de exerciţii, în urma căruia vei obţine o talie de viespe şi coapse suple, într-un timp record:

*Genuflexiuni cu balans

Stai în poziţie verticală, cu picioarele uşor depărtate. Execuţi o genuflexiune, cu braţele întinse spre podea. Este important să execuţi mişcarea corect şi să atingi podeaua cu mâinile. În timp ce te ridici, îţi laşi greutatea pe un picior, timp în care prinzi cu mâna celălat picior. Menţii poziţia câteva secunde, revii la poziţia iniţială şi repeţi mişcarea pe cealaltă parte.

*Fandare încrucişată

Poziţia de pornire e cea verticală cu mâinile la ceafă. Apoi, îţi încrucişezi un picior în spatele celuilalt, timp în care mâna corespondentă piciorului din spate coboară şi se sprijină de podea. Te ridici repede şi repeţi mişcarea şi pe cealaltă parte.

*Fandări cu gantere

Pur şi simplu execuţi fandări pe lateral cu ganterele în mâini. Execută 20 de repetări în total, alternând partea.

*Podul

Acest exerciţiu clasic este surprinzător de bun pentru fesieri, dar şi pentru muşchii femurali şi pentru şolduri. Staţi pe spate cu genunchii îndoiţi, picioarele depărtate la nivelul şoldurilor şi mâinile pe lângă corp. Ridicaţi uşor şi treptat coloana vertebrală de pe podea începând de la bazin spre umeri, încordând fesierii şi femuralii.

*Ridicări laterale

Staţi pe o parte cu o mâna în şold. Ridicaţi piciorul poziţionat spre exterior, menţinând şoldurile aliniate şi posteriorul nemişcat. După 15 repetări, schimbaţi piciorul.

Exerciţii pentru subţierea picioarelor

Pentru a obţine picioare tonifiate, suple, fără creşterea masei musculare şi, implicit, îngroşarea pulpelor şi a gambelor, potrivit lyla.ro, se recomandă câteva exerciţii simple, pe care le poţi face şi acasă, câteva minute pe zi.

*Cercurile imaginare

Stai întinsă pe spate, cu privirea în tavan, cu braţele pe lângă corp şi cu palmele lipide de podea. În această poziţie, ai picioarele întinse. Începe exerciţiul ţinându-ţi vârful piciorului în sus, către tavan. Ridică piciorul, roteşte-l lent în aer, făcând practic un cerc imaginar paralel cu tavanul. Fă cinci rotaţii într-o direcţie, şi alte cinci în cealaltă direcţie. Apoi repetă mişcarea cu celălalt picior.

*Genuflexiuni

Stai în picioare cu picioarele depărtate, pe aceeaşi linie cu umerii tăi. Pentru a spori eficienţa exerciţiului, poţi ţine în mâini două sticle de 500 de mililitri pline cu apă, sau două greutăţi de două kilograme, pe care le poţi cumpăra din magazinele sportive. Din această poziţie, flexează genunchi ţinând în mâini greutăţile. Dacă vrei să-ţi lucrezi şi braţele, poţi să-ţi ridici mâinile înainte sau în lateral, în timpul coborârii. Execută trei serii de genuflexiuni.

*Tensiune pe vine

Îndepărtează-ţi picioarele, ţinându-ţi vârfurile orientate spre exterior, la aproximativ 45 de grade. Palmele le ţii sprijinite pe pulpe, iar spatele drept. Din această poziţie, coboară până ajungi pe vine, în punctul până în care poţi să te ghemuiesti fără să-ţi modifici poziţia picioarelor sau a spatelui şi menţine acea poziţie joasă timp de 15 secunde. Apoi revi lent, fără grabă, în poziţie verticală. Zece astfel de repetiţii sunt suficiente pentru tensionarea musculară a pulpelor.

*Lovituri de picioare

Cu siguranţă ai văzut suficiente filme cu bătăi în care actorii lovesc cu picioarele. Cam aşa se execută şi acest exerciţiu. Stai drept, cu mâinile în talie şi cu picioarele depărtate. Din această poziţie fă-te că loveşti cu piciorul în lateral şi apoi revino la poziţia iniţială. Repetă mişcarea şi cu celălalt picior. Fă trei serii de câte 30 de repetiţii, pe fiecare picior în parte.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia