logo
Ce beneficii are uleiul de arbore de ceai
Andra MARINESCU
4175 vizualizari
Ce beneficii are uleiul de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este foarte popular şi se regăseşte pe lista ingredientelor a numeroase produse de îngrijire. Tocmai de aceea, este bine să ai în trusa ta de cosmetice şi acest ulei, însă în formula simplă, nu combinat cu alte ingrediente.

Uleiul de arbore de ceai este, potrivit elle.ro, un ulei esenţial, cu un miros similar celui de camfor, care are capacitatea de a vindeca infecţii, are proprietăţi antibacteriene şi este un puternic dezinfectant.
Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural, adică poate fi folosit pentru a trata diverse răni şi arsuri. Există chiar şi numeroase studii care arată că ajută la vinde­carea rănilor, însă acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere că aborigenii din Australia îl foloseau în acest scop.
Dacă aveţi o mică tăietură, arsură solară sau de alt tip, îl puteţi aplica cu ajutorul unui beţişor cu vată. Poate fi destul de puternic, aşa că în unele cazuri este indicat să îl diluezi cu puţină apă.

Vindecă imperfecţiunile

Dacă aveţi un ten cu tendinţă acneică, acest ulei de arbore de ceai este perfect. Nu vindecă acneea severă, ci este pur şi simplu o alternativă naturală în cazul în care apar câteva imperfecţiuni.
Dacă aveţi pielea uscată este mai bine să vă feriţi de el sau să îl folosiţi într-o formulă diluată, deoarece este foarte puternic.

Vindecă infecţiile fungice

Infecţiile fungice sunt neplăcute, însă uleiul de arbore de ceai este un aliat potrivit în lupta împotriva lor. Puteţi scăpa de inflamaţii în mod natural dacă îl aplicaţi corespun­zător. În acest caz este indicat să folosiţi o concentraţie mai puternică (25-50%). Îl puteţi folosi şi pentru infecţiile unghiilor, însă rezultatele se vor vedea în timp. De obicei, dacă îl veţi aplica de două ori pe zi, veţi scăpa de infecţie în maximum şase luni, iar aspectul unghiilor tale se va schimba complet.

Protejează scalpul

Potrivit specialiştilor citaţi de elle.ro, dacă suferiţi de mătreaţă sau scalpul este iritat, uleiul de arbore de ceai vă poate ajuta. El are capaci­teatea de a elimina mătreaţa şi de a calma pielea uscată, care poate cauza şi căderea părului. Poate fi folosit şi pentru a scăpa de foliculită, aşa că este bine fie să alegeţi un şampon care conţine acest ulei, fie să adaugaţi voi câteva picături.

Aliat şi împotriva... păduchilor

Conform specialiştilor teatree.ro, uleiul de arbore de ceai ajută şi la "punerea" pe fugă a păduchilor.
Când este amestecat cu ulei de mentă, uleiul de arbore de ceai a fost demonstrat că respinge păduchii. Poate fi folosit inclusiv la copiii mici. Tratamentul cu ulei de arbore de ceai este, de asemenea, un tratament natural eficient pentru a elimina păduchii deja prezenţi. Deşi este util împotriva paraziţilor asupra oamenilor, uleiul de arbore de ceai nu este recomandat pentru tratamentul animalelor de companie deoarece toxinele prezente în ulei prezintă un risc ridicat de efecte secundare negative la animalele de companie. Dacă v-aţi confruntat vreodată cu păduchi, ştiţi c[ este o mare problemă, aşa că este o veste bună că au existat cercetări ştiinţifice care au sugerat că uleiul de arbore de ceai poate fi un tratament eficient. Un studiu din 2012, publicat în Parasitology Research, a constatat că uleiul de arbore de ceai poate fi capabil să ucidă păduchii în stadiile de nimă şi adulţi ale vieţii, precum şi să reducă numărul de ouă de păduchi care se desprind de pe păr. Cercetarea efectuată în 2010, în cadrul Universităţii "Queensland" din Australia şi publicată în BMC Dermatology, a descoperit, de asemenea, rezultate destul de promiţătoare. Experţii au tratat copiii care suferă de păduchi cu diverse tratamente, inclusiv cu ulei de arbore de ceai. Doar un sfert dintre cei trataţi cu un şampon chimic anti-p[duchi care conţine piperonil butoxid şi piretrine nu mai aveau păduchi, totuşi, aproape toţi copiii trataţi cu soluţia de ulei de arbore de ceai au scăpat total de păduchi.
Uleiul de arbore de ceai conţine două elemente cunoscute pentru proprietăţile lor insecticide care ajută la uciderea păduchilor: 1,8-cineol si terpinen-4-ol. În plus, uleiul ajută la îndepărtarea ouălor de păduchi, deoarece poate dizolva textura tip gumă care lipeşte firul de păr de ouă, făcându-le să se îndepărteze uşor atunci când se piaptănă părul.
În plus, uleiul de arbore de ceai este folosit şi în scop casnic, fiind un detergent de uz casnic ce va ucide bacteriile.


Vă puteţi face chiar singuri detergent ori odorizant!

*Detergent universal: într-o sticlă cu spray de 1 litru, adăugaţi 15 picături de ulei de arbore de ceai la două ceşti de apă fierbinte şi jumătate de cană de oţet. Utilizaţi-l pentru a curăţa blaturi, mese, oglinzi, corpuri de iluminat, în baie etc.
*Odorizant de aer: asiguraţi-vă propriul deodorant natural astfel încât casa  să miroasă frumos şi proaspăt, prin combinarea unei căni de apă, cinci picături de ulei de arbore de ceai şi trei picături de ulei esenţial de lămâie într-o sticlă cu pulverizator. Agitaţi sticla înainte de fiecare utilizare pentru a distribui uniform uleiurile în apă şi pulverizaţi în aer.
*Detergent rufe: pentru a spori puterea de curăţare a detergenţilor de rufe, precum şi pentru a preveni infecţiile bacteriene şi fungice de pe hainele murdare, adăugaţi zece picături de ulei de arbore de ceai la spălat, în detergent sau direct pe haine.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia