Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Caise umplute cu mascarpone
Andra MARINESCU
2648 vizualizari
Caise umplute cu mascarpone

INGREDIENTE: 150 gr. caise turceşti deshidratate; o cană apă; 50 gr. zahăr;  7 păstăi cardamom verde; coaja şi sucul de la 1/2 lămâie;  125 gr. mascarpone; o lingură lapte;  1/2 păstaie vanilie; fistic prăjit şi măcinat mare.
MOD DE PREPARARE: Puneţi caisele  cu o cană de apă călduţă la înmuiat câteva ore. Apoi, adăugaţi zahărul, sucul de lămâie, coaja de lămâie în bucăţi mari şi păstăile de cardamom strivite, la fiert la foc mic, timp de 30 minute, până se înmoaie. Scoateţi caisele pe o farfurie şi lăsaţi să se răcească complet. În acest timp daţi focul mai mare şi fierbeţi siropul rămas până se îngroaşă un pic şi devine vâscos. Lăsaţi siropul să se răcească şi scoateţi aromele din el.
Frecaţi mascarponele cu lapte până devine cremos. Adăugaţi vanilia sau apa de portocal. Luaţi fiecare caisă şi, cu un cuţit ascuţit, despicaţi caisa în două.     Umpleţi fiecare caisă cu cremă de mascarpone. Treceţi partea în care se vede crema prin fistic măcinat (fisticul crud îl scoateţi din coajă şi îl coaceţi în cuptor, la 170C timp de 10 minute, apoi se macină scurt în robot sau se striveşte în mojar).
Serviţi caisele umplute stropite cu sirop.
Poftă bună!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia