logo
Budincă din macaroane, cu brânză de vaci
Andra MARINESCU
781 vizualizari
Budincă din macaroane, cu brânză de vaci
- pentru întreaga familie -

INGREDIENTE: 600 gr. maca­roane, 600 gr. brânză de vaci, cinci ouă, 200 gr. zahăr, 50 gr. unt sau margarină, 25 gr. pesmet, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat şi sare.
MOD DE PREPARARE: Spălaţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi jumătate din cantitatea de zahăr. Rupeţi ma­ca­roanele şi băgaţi-le în apă clo­cotită, cu sare. Fierbeţi, lăsaţi-le să se răcească în apă circa un sfert de oră, după care treceţi-le printr-un jet de apă rece, prin stre­curătoare. Amestecaţi macaroa­nele fierte şi răcite cu brânza de vaci, gălbenuşurile, coaja de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat.
Amestecaţi compoziţia obţinută cu albuşurile bătute spumă şi cu zahărul. Aşezaţi în tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmetul cernut, apoi gratinaţi la cuptor aproximativ 20 de minute.
După gratinare, budinca se răceşte şi se porţionează.
Se mănâncă caldă.
Poftă bună!



loading...
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie


SBZ

Filarmonica Sibiu

Eurotrip
Biteco