logo
Budincă de mere
Budincă de mere

INGREDIENTE: 1 kg mere, 150 - 200 gr. zahăr pudră, scorţişoară pisată, 100 gr. unt, puţină zeamă de lămâie, 100 gr. pesmet de cozonac sau biscuiţi pisaţi,  frişcă bătută.
MOD DE PREPARARE: Curăţaţi merele de coajă, îndepărtaţi miezul cu căsuţa de sâmburi. Tăiaţi pulpa în felii subţiri, care să se întindă în straturi într-un vas de ceramică ud, peste fiecare strat presărând zahăr şi scorţişoară pisată.
Stropiţi cu zeamă de lămâie, acoperiţi cu pesmet de cozonac sau biscuiţi pisaţi şi puneţi bucăţi de unt. Acoperiţi vasul şi băgaţi în cuptor aproximativ o oră. Luaţi capacul, când este aproape gata, ca să se rumenească. Serviţi caldă sau rece, după preferinţe, cu frişcă bătută.
Poftă bună!

 



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
Fundatia APT
Auchan
Licitatie publica