logo
Brioşe franţuzeşti
Andra MARINESCU
5831 vizualizari
Brioşe franţuzeşti
INGREDIENTE: 500 gr. făină, 100 gr. zahăr, 200 gr. unt sau margarină, opt gălbenuşuri, 50 gr. drojdie, sare, arome (coajă rasă de lămâie, vanilie), un gălbenuş pentru uns.

MOD DE PREPARARE: Dizolvaţi drojdia în jumătate de cană de apă călduţă şi adăugaţi făină, ca să se obţină o cremă groasă. Lăsaţi să crească circa o jumătate de oră la loc cald. Puneţi făina bine cernută şi uscată într-un vas mai mare, la mijloc puneţi ingredientele (într-o gropiţă), respectiv zahărul, grăsimea moale, gălbenuşurile, aromele, sarea şi drojdia crescută. Amestecaţi totul şi frământaţi. Lăsaţi să crească. Când volumul aluatului s-a dublat, frământaţi din nou şi puneţi la rece, în frigider. După o oră, frământaţi iar şi puneţi din nou la rece. După încă o oră, frământaţi încă o dată şi tăiaţi coca în două: o parte mai mare şi una mai mică (cea mică reprezentând circa 1/3 din totalul aluatului). Rotunjiţi coca mai mare şi puneţi într-o formă înaltă, unsă cu unt. Coca mai mică aranjaţi-o sub formă de pară. În coca mare, la mijloc, faceţi o adâncitură cu degetul, unde să puneţi partea ascuţită a perei de cocă. Acoperiţi cu un şervet cald şi lăsaţi să crească bine, până se dublează volumul. Amestecaţi un gălbenuş cu o lingură de apă şi ungeţi coca cu acesta. Coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil, la foc moderat, aproximativ o oră.

Puneţi în forme de brioşe mici. Vor ieşi circa 20 de brioşe.

Poftă bună!



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
Fundatia APT
Licitatie publica