INGREDIENTE: 500 gr. făină, 100 gr. zahăr, 200 gr. unt sau margarină, opt gălbenuşuri, 50 gr. drojdie, sare, arome (coajă rasă de lămâie, vanilie), un gălbenuş pentru uns.
MOD DE PREPARARE: Dizolvaţi drojdia în jumătate de cană de apă călduţă şi adăugaţi făină, ca să se obţină o cremă groasă. Lăsaţi să crească circa o jumătate de oră la loc cald. Puneţi făina bine cernută şi uscată într-un vas mai mare, la mijloc puneţi ingredientele (într-o gropiţă), respectiv zahărul, grăsimea moale, gălbenuşurile, aromele, sarea şi drojdia crescută. Amestecaţi totul şi frământaţi. Lăsaţi să crească. Când volumul aluatului s-a dublat, frământaţi din nou şi puneţi la rece, în frigider. După o oră, frământaţi iar şi puneţi din nou la rece. După încă o oră, frământaţi încă o dată şi tăiaţi coca în două: o parte mai mare şi una mai mică (cea mică reprezentând circa 1/3 din totalul aluatului). Rotunjiţi coca mai mare şi puneţi într-o formă înaltă, unsă cu unt. Coca mai mică aranjaţi-o sub formă de pară. În coca mare, la mijloc, faceţi o adâncitură cu degetul, unde să puneţi partea ascuţită a perei de cocă. Acoperiţi cu un şervet cald şi lăsaţi să crească bine, până se dublează volumul. Amestecaţi un gălbenuş cu o lingură de apă şi ungeţi coca cu acesta. Coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil, la foc moderat, aproximativ o oră.
Puneţi în forme de brioşe mici. Vor ieşi circa 20 de brioşe.
Poftă bună!
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...