Tribuna
Veste bună pentru şoferi! Ce surpriză le pregăteşte Google Maps vitezomanilor. Waze: "Hey, Google, evită punctele de achitare a taxelor"
Veste bună pentru şoferi! Ce surpriză le pregăteşte Google Maps vitezomanilor. Waze:
Waze este de aproape şase ani proprietatea Google, însă abia acum una din opţiunile exclusiviste ale aplicaţiei va fi integrată în Google Maps, potrivit BGR, citat de digi-world.tv.

Waze este de aproape șase ani proprietatea Google, însã abia acum una din opțiunile exclusiviste ale aplicației va fi integratã în Google Maps, potrivit BGR, citat de digi-world.tv.

Reprezentanții companiei Google au confirmat pentru Tech Crunch cã, de acum încolo, aplicația Maps va arãta șoferilor care sunt limitele de vitezã, dar și unde sunt amplasate camerele de supraveghere. Opțiunea va fi funcționalã și în România, nu doar în SUA, Australia, Brazilia, Canada, India, Marea Britanie, Mexic, Rusia, Japonia, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Iordania, Kuweit, Letonia, Lituania, Malta, Maroc, Namibia, Olanda, Norvegia, Oman, Polonia, Portu­ galia, Qatar, Arabia Sauditã, Serbia, Slovacia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Tunisia și Zimbabwe.

Detectarea camerelor și limitelor de vitezã va fi disponibilã în variantele Android și iOS. Utilizatorii Android vor avea posibilitatea sã raporteze în timp real camerele de vitezã. Limi­ tele de vitezã vor apãrea în partea de jos a aplicației, iar radarele vor fi reprezentate printr-o imagine chiar pe drumul virtual din aplicație.

Rãmâne de vãzut dacã prin adãugarea acestei opțiuni, Google Maps nu încurajeazã cumva vitezo­ manii sã confunde strada cu propriul parc de distracții. Dacã în țãrile civilizate șansele unui asemenea deznodãmânt sunt limitate, la noi lucrurile stau cu totul altfel. De ce ? E suficient sã arunci o privire-n trafic. Asta ca sã nu mai spun de inconștien­ ții de pe Valea Oltului, de pildã.

Waze nu stã nici ea cu mâinile încrucișate și pregãtește o nouã funcție capabilã sã îmbunãtãțeascã navigarea la volan: Google Assistant, o funcție cu ajutorul cãreia utilizatorii nu mai sunt nevoiți sã atingã ecranul pentru a afla ce informații oferã aplicația.

Șoferii vor putea gãsi diferite locuri pe traseul lor, putând adãuga mai multe opriri pe itinerariul stabilit, doar prin intermediul vocii, potrivit mesajului publicat de Google. Mai mult, Google Assistant permite utilizatorilor sã ofere în continuare informații despre trafic și traseu.

"Trebuie doar sã spui “Hey, Google, raport despre trafic” sau “Hey, Google, evitã punctele de achitare a taxelor” atunci când navighezi cu Waze și Google Assistant te va ajuta sã rãmâi conectat, informat și va minimiza lucrurile ce te-ar putea distrage atunci când ești pe drum, așa cã îți poți ține mâinile pe volan și ochii pe drum",  este mesajul celor de la Google.

Google Assistant în aplicația Waze este deja disponibil în SUA pe smartphone-urile Android, însã reprezentanții companiei nu au anunțat când va fi lansatã
opțiunea și pe iPhone sau în alte țãri.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA