Tribuna
Astra film
Relaxare, pădure şi cai, la Club Ecvestru Transilvania
Dumitru CHISELIŢĂ
1332 vizualizari
Relaxare, pădure şi cai, la Club Ecvestru Transilvania
Un eveniment „de familie” (adică „Duminica în familie”, ce a avut loc pe 9 iunie) m-a adus într-un loc interesant, care, deşi aflat la câţiva paşi (nu mulţi!) de vânzoleala şi nebunia „metropolei” Sibiu, este un loc unde poţi uita de viaţa trepidant-stresant urbană de zi cu zi. „Club Ecvestru Transilvania” se află în zona Şelimbăr, în Parcul Industrial, într-un loc accesibil de la şosea, dar relaxant şi liniştit. Un loc unde poţi „evada”, la sfârşit de săptămână şi care combină trei ingrediente: confortul, mişcarea şi decorul natural.

Club Ecvestru Transilvania are două componente ale „loisir”-ului: centrul de echitaţie şi restaurantul-pensiune „Ecvestria”.


Bază hipică profesională, de la distracţie la concursuri sportive

Centrul de echitaţie este unul din cele mai complexe din zonă şi oferă cam tot ce ţi-ai dori dacă vrei să petreci câteva momente în compania unui ponei sau cal de rasă, bine dresat şi prietenos, ne spune Paul Ioan Avrigean, administratorul Clubului Ecvestru şi campion naţional şi balcanic la călărie: şcoală de călărie şi dresaj, hipoterapie, bază sportivă de echitaţie, alergare, sărituri peste obstacole sau simple plimbări prin baza sportivă, parcul industrial din zonă şi, mai ales, prin pădurea seculară de stejari (Pădurea Şelimbărului sau Pădurea Tufani). Centrul de echitaţie are, cum am mai spus, ponei (un deliciu pentru cei mici) şi cai din rasele Hanoveran, Irish Cob, Oldenburg, Lipiţan şi Frivian. Clubul Ecevstru Transilvania mai organizează atţt tabere de echitaţie pentru copii cât şi concursuri de echitaţie. Nu în ultimul rând, aici se asigură şi penriune şi antrenament pentru cai, ei beneficiind de cazare în boxe individuale, alimentare cu orz, fân şi aşternut de paie, igienizare atât a calului cât şi a boxei şi acces la terenurile de antrenament şi anexele acestora. Antrenamentul calului se personalizează în funcţie de grila stabilită de cal şi călăreţ şi de nivelul de performanţă al acestora.

Restaurant şi cazare, într-un decor natural

A doua componentă a Clubului Ecvestru Transilvania este restaurantul-pensiune Ecvestria. Spre deosebire de nebunia teraselor sau a restaurantelor „urbane”, aici totul e liniştit şi, cum se spune, „family friendly”. Un restaurant, cotat la trei stele, cu 70 de locuri în interior şi 60 la terasă, cu meniu românesc şi internaţional şi, în plus, berea proprie „Urban”, plus un bar cu opt locuri, ne spune Ionuţ Alexandru Radu, administrator Ecvestria. Toate respectând specificul locului, adică cel ecvestru, cu un plus de artă românească: de la decoraţiunile interioare la scaunele de la bar, care de fapt sunt şei, plus tablouri-replică după pictori români celebri.
Să nu uităm aici nici un aspect important, muzica, Muzica este de tip lounge, ambientală, fără exagerările neo-folclorice cu care ne-am, din nefericire, obişnuit.
La Ecvestria sunt şi posibilităţi de cazare (patru crizanteme), în cele patru camere cu opt locuri, unde, din nou, specificul ecvestru este prezent.
De aici, ai posibilitatea de a admira cadrul natural deosebit al împrejurimilor acestui loc retras, plin de intimitate. Te poţi bucura de vederile panoramice atât ale dealurilor din zona Sibiu-Veştem, cât şi ale Munţilor Făgăraş. Să nu uităm nici de amintita mai sus pădure de stejari, unde dacă ai puţin noroc sau dacă nimereşti momentul, poţi vedea vietăţi în habitatul lor natural. Să pomenim aici multitudinea de păsări, de la vrăbiile de câmp (destul de rare în zona Sibiului) la rândunele şi chiar fazani sau ulii la vulpi, arici iepuri de câmp şi chiar căprioare.
Cum ajungi la Club Ecvestru Transilvania? Chiar dacă nu e „vizibil” imediat de la şosea, este uşor de găsit. Ieşi din Sibiu, pe DN1, şi cum ieşi din Şelimbăr, înspre Veştem, faci stânga de la giratoriu şi, prin Parcul Industrial, urmând indicatoarele, ajungi şi te distrezi.


comentarii
1 comentarii

Asta-i reclama mascata, familistule?
17.06.2019 08:01
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia