logo
Recomandare. De ce este bine să dormim dezbrăcaţi
Recomandare. De ce este bine să dormim dezbrăcaţi
Dormitul fără pijama are beneficii uimitoare pentru sănătate, de la pierderea în greutate, la fertilitate crescută în rândul bărbaților, scrie Daily Mail, care citează un cunoscut medic nutriționist britanic. Sursa citată spune că un alt beneficiu al dormitului în pielea goală este că ajută la creșterea intimității în cuplu.

Când dormim îmbrăcați, organismul secretă mai mult cortizol – hormonul stresului, care crește apetitul. Astfel, „dormitul în pielea goală ne-ar putea ajuta să pierdem în greutate, întrucât organismul secretă cortizol în exces atunci când temperatura corpului crește pe durata nopții”, a explicat Dr. Sarah Brewer, medic nutriționist.
În cazul femeilor, dormitul în pielea goală le ajută să reducă riscul apariției infecțiilor în zona genitală, întrucât lipsa aerisirii organelor genitale duce la formarea transpirației și dezvoltarea bacteriilor.
Fertilitatea masculină este, de asemenea, amplificată atunci când bărbații dorm dezbrăcați. Corpul cald produce o cantitate mai mică de testosteron, al cărei rezultat este scăderea fertilității, dar când dorm goi bărbații păstrează o temperatură a corpului mai scăzută, iar riscul de apariție al infertilității scade.
Un alt beneficiu al acestui obicei privește sănătatea vieții de cuplu, întrucât dormitul în pielea goală crește nivelul de intimitate dintre parteneri.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia