logo
Radio Cinemar Sibiu, 67.85 Mhz
Radio Cinemar Sibiu, 67.85 Mhz

"Nu vreau să spun de câte ori am fost căţărat  - bine, pe institutul de proiectări – sus pe antenă, acuma mă şi îngrozesc cum ne-am putut urca pe antenna aia subţire înaltă de nu ştiu câţi metri…” începe să râdă Marius Alexa, aducându-şi amintinte de începuturile radioului local.
“Bine, să vezi Sibiul…de acolo,  de deasupra, la vremea aia era superb, adică..” nu erau tehnologii aşa la îndemână să facem poză - am completat eu. “Când s-a mutat radioul ( pe Calea Dumbrăvii n.r.) cred că chiar eu am fost şi am dat jos antena de pe institutul de proiectări […] dar la Conti’ a fost perioada flower power” L-am rugat pe Marius să descrie cumva mai bine termenul acesta – din punctul lui de vedere – că l-am tot auzit în diferite situaţii fiind utilizat excesiv dacă pot spune de către cei care au dat drumul poveştii de radio şi în Sibiu.
“A fost superb prin  faptul că primeai reacţia publicului imediată, adică fiind puţini, stând câte 8 ore, zece – doisprezece ore poate în emisie – în care bineînţeles nu vorbeai tot timpul, dar puneai muzică, mai ziceai una-alta, mai ştiu ce, mai veneau colegii de la ştiri […] postul era interactiv şi…mai zicea câte un coleg seara, după nu ştiu câte ore …ah, ce foame-mi este, şi vreau să spun că nu trecea o jumătate de oră şi sunau de la recepţie de jos de la hotel şi anunţa că a primit nu ştiu câte sandvişuri, nu ştiu câte platouri cu prăjituri…deci lumea reacţiona instantaneu. Sunau şi cereau o anumită piesă - la mo­ mentul acela muzica n-o găseai peste tot -  deci suna şi cerea un Dire Straits-Brothers in arms […] vreau să-ţi spun că peste o juma’ de oră sosea o sticlă de vin jos la recepţie, cu mulţumirile – fără să ceri nimic absolut – adică omul ăla a primit Dire Straits şi...rămâneai uimit.” După cum amintea şi Marius Fie în povestea lui de radio, lumea te aprecia în acest fel “tu stai acolo, dă-ne muzică, dă-ne ce ne place” idée întărită şi de Marius Alexa. “Ce am trăit noi atunci pe viu aşa şi am văzut cum se lansează o piesă […] e vorba de Mircea Rusu cu omul bun şi pomul copt”( poveste spusă şi de Mircea Ludoşan ) “ E fantastică, e de antologie, noi primeam de la casele de discuri de la vremea aceea tot soiul de casete […] ei şi la un moment dat, cred că era chiar Florin Grama – el răspundea la telefon seara – eu eram în emisie şi vine, bagă capul pe uşă în timp ce cânta o melodie şi zice că e Mircea Rusu la telefon . Mă duc să verific...şi era într-adevăr Mircea Rusu care atunci era pe val. Şi zice – am auzit că în Sibiu voi m-aţi lansat şi promovat şi am vrut să vă mulţumesc – cred că am şi intrat cu el în direct – şi în altă zi, altă surpriză – ne-am trezit cu Mircea Rusu în studio, venit special să ne cunoaştem. A fost sâmbătă sau duminică.” Serios ?! Am întrebat şi eu, marcat fiind de această poveste “Da” mi s-a răspuns atât de natural “ Era el cu şofer şi pur şi simplu ne-am întâlnit cu el, ne-am împrietenit instantaneu fiindcă e un om cu inimă deschisă [noi ne aşteptam la ce ştii ce vedetă cu aere cu figuri] ” vorba aia’ a bătut la uşă “eu sunt Mircea Rusu, da… a venit cred şi cu două lăzi de bere şi a fost extraordinar. După ceva timp, ne-a mai vizitat, când eram la televiziune am făcut emisiuni împreună, am fost în Păltiniş am filmat nişte videoclipuri…a fost superb” îşi aduce aminte Marius Alexa catalogând momentul drept “antologic”. La fel s-a întâmplat şi cu Cristi Minculescu “A venit Iris în concert în Sibiu şi vreau să-ţi spun că nu ştiu cât ne-am chinuit să îl aducem pe Mincu­ lescu, da’ l-am adus ” zâmbeşte Marius Alexa
Mulţumesc!

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia