logo
Prima ţară din lume în care transportul public e gratuit!
Prima ţară din lume în care transportul public e gratuit!
Luxemburg va deveni în curând prima ţară din lume în care transportul public va fi gratuit în totalitate, informează The Independent, citat de digi24.

Noua coaliţie de guvernământ luxemburgheză a anunţat gratuităţi pe trenuri, tramvaie şi autobuze începând de vara viitorare.

Luxemburg e o ţară mică, iar suprafaţa nu depăşeşte 3.000 de kilometri pătraţi. În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu. Biletele la clasa I costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro.

În plus, tinerii şi persoanele peste 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta au la dispoziţie un abobament anual care costă 150 de euro.

Autorităţile încearcă, astfel, să descurajeze transportul cu autovehiculele personale şi să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei ţării.

Există însă şi sceptici. „Nu sunt convinsă că transportul public gratuit îi va face pe mai mulţi să renunţe la maşini”, spune Claude Moyen, un profesor care face zilnic naveta până la şcoala unde predă, aflată în oraşul Diekirch.

Coaliţia aflată la guvernare în Luxemburg mai pregăteşte o măsură care i-ar putea spori popularitatea: legalizarea canabisului.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia