Tribuna
O insectă, cea mai importantă vieţuitoare de pe Terra! Care e rolul ei şi de ce nu se poate fără ea
Sunt ani buni de când savanţii nu contenesc să explice cât de importante sunt albinele pentru ecosistemele din toată lumea. De curând, aceste insecte au fost declarate cele mai importante vieţuitoare din lume.

 

După studii aprofundate, cercetă­torii de la Institutul Eartwatch au ajuns la concluzia că  albinele sunt cele mai importante vieţuitoare de pe planetă, relatează UniLad.

În prezent, peste 70% din agricultura globală este complet dependentă de activitatea albinelor, întrucât pole­nizarea, cea mai importantă  funcţie a albinelor, permite reproducerea plan­telor, iar fără prezenţa albinelor, flora poate să dispară, potrivit  The Science Times.

 

Ecosistemele din toată lumea nu pot funcţiona fără albine

 

Albinele sunt singurele vietăţi de pe planetă care nu poartă niciun fel de patogen (fungus, virus sau bacterie), arată rezultatele unui studiu publicat recent de Centrul de antreprenoriat apicol al Universităţii Mayor şi de Cor­poraţia Apicolă din Chile, proiect susţinut de Fundaţia de inovaţie agrară.

Cu toate acestea, albinele sunt ame­ninţate, în ultimii ani, cu dis­pariţia. Cel puţin asta indică studii recente, iar principalii vinovaţi sunt utilizarea ne­controlată a pesticidelor, lipsa florilor şi defrişările. Activiştii de mediu  aver­tizează că sunt obligatorii sistarea ime­diată a utilizării pesti­cidelor şi promo­varea unor alter­na­tive agricole sus­tenabile, dar şi monitorizarea atentă a albinelor.

Agricultura ecologică e necesară pentru conservarea mediilor naturale şi pentru protejarea albinelor. Sunt necesare evitarea mono-culturilor şi conservarea diversităţi în ecosistem, ce pot ajuta plantele să se apere de insecte. Mai mult, o astfel de iniţiativă poate restaura nutrienţii în sol şi poate preveni pierderea solului din cauza vântului sau apei.

Implementarea unui astfel de sistem la nivel mondial şi evitarea pesticidelor vor ajuta la refacerea populaţiei de albine, ce va îmbunătăţi procesul de polenizare, pentru obţinerea unor recolte cât mai consistente. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia