logo
Norvegia. O eroare a Google Maps transformă un oraş în atracţie turistică!
Norvegia. O eroare a Google Maps transformă un oraş în atracţie turistică!

"Fără Google Maps, vacanţa e pustiu!" ar spune, probabil, cei mai mulţi dintre utilizatorii internetului. Deşi este considerat un veritabil must-have, Google Maps are, însă, hibele lui, iar de asta s-au convins locuitorii unui orăşel norvegian, invadat de turişti după o eroare a gigantului online.


Potrivit NY Post, citat de digi24, turiştii dornici să găsească celebra stâncă Preikestolen cu ajutorul Google Maps sunt direcționați greșit către orașul Fossmork, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanță, pe cealaltă parte a fiordului. 

  • „Sute te turiști vin în oraș căutând Preikestolen și suntem nevoiți să îi îndrumăm să o caute de cealaltă parte a fiordului. În sezonul de vară vin în fiecare zi 10-15 mașini”, a declarat Helge Fossmark pentru ziarul norvegian Stavanger Aftenblad.

Un alt localnic, Gunnar Bøe, a declarat că este vizitat, de asemenea, de turiști confuzi.

  • „Când suntem în cabină, uneori intră doi, trei, patru sau cinci turiști. În fiecare zi. Ei spun că vor să meargă la Preikestolen și nu înțeleg nimic. Google Maps îi aduce pe podul Lysefjord și apoi în Fossmork. Unii chiar se supără când le spunem că trebuie să se întoarcă”, a declarat Bøe.
  • „Le dăm un binoclu să poată vedea Preikestolen și oamenii de acolo. Este destul de amuzant, vin chinezi, japonezi și americani”.

Într-un răspuns oferit NY Post, Google spune că încurajează oamenii să raporteze problemele pe care le găsesc, astfel încât serviciile oferite să poată fi îmbunătăţite. 

 

 
comentarii
1 comentarii

Mai frumos ar fi sa dea localnicii in judecata gigantul neatent Google, sa castige in loc de scuze o suma de bani cu care sa isi construiasca pe malul lor propria Preikestolen 2 - sa o boteze Googlerock si sa fie toti fericiti.
Dr. Stanca (cu i din a)
21.05.2017 12:43
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia