logo
Lumea ca bâlci: Urmaţi exemplul Iui Emmanuel Macron dacă vreţi să faceţi carieră
N. I. DOBRA
2011 vizualizari
Lumea ca bâlci: Urmaţi exemplul Iui Emmanuel Macron dacă vreţi să faceţi carieră

Ca să nu abuzez de răbdarea cititorilor mei, voi în­ cerca să sintetizez drumul spre scaunul de preşedinte al Franţei al lui Emmanuel Macron, un carierist sadea, care, după opinia mea, a păcălit pe toată lumea şi îşi va da arama pe faţă cât de curând. (Chiar şi căsătoria cu fosta lui profesoară, cu 24 ani mai bătrână, a fost tot un bluf, ca să-şi mascheze cine ştie ce disfuncţii ascun­ se de natură sexuală. Este ca şi cum m-aş însura eu cu mama şi între noi nu-s decât 21 de ani diferenţă!)
S-a născut la 21 decembrie 1977 la Amiens, tatăl, Jean-Michel şi mama, Francoise, medici, atei, l-au înscris... la liceul Providence, iezuit, unul dintre cele mai bune din zonă. Emmanuel n-a fost botezat decât la 12 ani la cererea lui! Părinţii făceau parte din burghezia locală, el, medic neurolog, ea, pediatru şi ar fi vrut ca şi Emmanuel să le urmeze, doar că acesta a pornit pe alt drum: la 16 ani s-a înamorat de profesoara lui de latină Brigitte Auziere, căsătorită, având trei copii, între care, una din fiice era colegă de clasă cu îndrăgostitul. El avea 16 ani, ea 40. Că el n-avea destulă minte, înţeleg, dar pe ea, ba, mai ales că relaţia lor a "răsuflat" şi-a iscat un adevărat scandal. Ea a divorţat, iar pe el părinţii l-au trimis la Paris, unde a continuat la liceul Henri IV. Brigitte a plecat şi ea la Paris, predând la liceul particular Saint-Louis-de-Gonzague. Student fi­ ind la Ştiinţe şi Filozofie, nu mergea la petreceri cu colegii, nici la curve, învăţând pe rupte, dând meditaţii ca să-şi plătească taxele apartamentului pe care i-l cum­ păraseră părinţii. N-a avut nicio prietenă. Când a ple­ cat din Amiens, i-a promis profesoarei: "Voi reveni şi mă voi căsători cu tine!" La Nanterre şi-a desăvârşit studiile atrăgând atenţia nu doar prin seriozitate, ci şi prin felul de a se purta cu persoanele importante, prevenitor şi făcând dovada culturii lui. Pe când făcea practică la Prefectura din Nanterre, l-a cunoscut şi impresionat pe Henry Hermand, un om de afaceri bogat, politic orientat spre stânga (pot jura că era evreu). Acesta i l-a prezentat lui Michel Rocard, mem­ bru marcant al Partidului Socialist, care l-a numit inspector general de finanţe când PS era la putere, funcţie în care a stat patru ani. Cu Brigitte s-a căsătorit abia în 20 octombrie 2007, când el avea 29 de ani, iar ea, 54. (Era şi bunică!) Când toţi îi prevesteau o
fulminantă carieră în politica franceză, stupoare: a acceptat să lucreze în una din băncile lui David Rothschild, unde s-a remarcat, a devenit co-acţionar şi-a devenit milionar. Era unul dintre pu­ ţinii bancheri, membru al Partidului Socialist. De ce nu? (Parcă la noi e altfel?) După ce şi-a văzut sacii în căruţă, a revenit în politică: secretar general ad­ junct al Preşedinţei, apoi uns de Hollande ministru al Economiei din august 2014 până în august 2016.
Deocamdată, l-a anunţat pe binefăcătorul său, François Hollande, că îşi dă demisia din guvern, că înfiinţează mişcarea populară "En Marche" şi că va candida la preşedinţia Franţei, luptându-se cu foştii săi colegi de la PS, dar şi cu FN etc. Francezii, sătui de promisiunile neonorate ale partidelor tradiţionale, au muşcat momeala aruncată de Macron şi l-au ales, sperând că le va merge mai bine. După ce a fost ales, Macron a anunţat că "En Marche" se va numi de acum "La Republique en marche". (Nu vi se pare că seamănă cu şmecheria lui Ion Iliescu, atunci când a transformat FSN-ul în partid politic?)
Oricum, "bunicuţa" Brigitte este mereu lângă el, îl duce de mână ca pe un copil debil şi, probabil, va fi principalul consilier, un fel de Dragnea pentru prim-ministrul nostru...

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia