Tribuna
Lumea ca bâlci: "La 18 ani aveam 80 de kilograme şi colegii îmi spuneau Monstrul"
N. I. DOBRA
864 vizualizari
Lumea ca bâlci:

Declaraţia îi aparţine celei care, nu cu mult timp în urmă, a fost aleasă "Miss Franţa 2019", Vaimalama Chaves. Este a 89-a "cea mai frumoasă tânără a Franţei", jurizarea având loc în oraşul Lille, iar spectacolul fiind vizionat de 7,5 milioane de telespectatori în direct. (TF1)
Vaimalama Chavez (n. 1994) este a treia "miss" provenită din Tahiti, după Mareva Georges Marciano, în 1991 şi Mareva Galanter, în 1999. De remarcat că între ultimele 5 finaliste doar două au fost din Metropolă, trei fiind din insule: Tahiti, Reunion, Guadelupa, foste colonii franceze, în prezent "departamente de peste mări" ale statului francez.
"Bătaia de joc a colegilor m-a ambiţionat şi, în doi ani am slăbit 20 de kilograme. Cu toate acestea, în 2015, am fost respinsă la concursul de "Miss Tahiti", ju­riul considerându-mă încă prea "rotundă". În 2018, am fos primită în concurs şi l-am câştigat, fapt care mi-a dat dreptul să mă aflu printre cele 30 de participante la selecţia pentru "Miss Franţa" şi, iată că a ieşit totul bine."
Adevărul este că la 1,78 metri înălţime, creola cu ochi albaştri arată superb, fapt apreciat de juriul alcătuit în acest an doar din femei, care, de felul lor, sunt cârcotaşe.
Probleme a avut Vaimalama şi cu părinţii, tatăl ei opunându-se vehement participării la aceste con­cursuri, ca şi bunicii, singura care a susţinut-o fiind mama ei. Iniţial a vrut să devină profesoară, însă, ulterior, şi-a schimbat opţiunea şi, după bacalaureat, a făcut un master în management, specialitatea marketing.
S-a angajat la o sală de fitness, la biroul de relaţii cu publicul. În Tahiti este destul de greu de găsit un serviciu pe măsura studiilor. Dar, având salariul ei, a putut să se înscrie la selecţii fără acordul familiei.
"Îmi place foarte mult să cânt, deşi nu am nici vo­ce, nici ureche muzicală, în schimb ştiu să dansez ca toţi polinezienii. În Tahiti, sâmbăta seara, toată sufla­rea se adună în jurul unui grătar şi a unui chitarist, cântă, dansează, mănâncă, beau bere."
Acum, ca "Misa Franţa", timp de un an se va afla departe de casă şi de cei apropiaţi, trebuind să se su­pună programului pe care-l incumbă actuala situaţie: protocoale, întâlniri oficiale, călătorii, publicitate...
"În adolescenţă şi copilărie nu am fost foarte sociabilă, preferând să mă joc cu păpuşile, să citesc, poate că şi pentru a evita bătaia de joc a colegilor care mă strigau "Monstrul". Acum am început să mă obişnuiesc cu succesul, cu aplauzele, cu autografele, cu paparazzi. Dacă am ales această cale, iar norocul mi-a su­râs, trebuie să fac faţă. În seara premierii mele, cea mai mare bucurie am avut văzând că părinţii mei sunt în sală, deşi îmi spuseseră că nu vin. Au călătorit 24 de ore şi mi-au făcut o mare surpriză.”
Drept vă spun că şi mie îmi place noua "Miss Fran­ţa", deşi de o vreme am devenit mai pretenţios... cu înaintarea în vârstă!

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia