Tribuna
Lumea ca bâlci: Când ţi-l bagi pe dracu-n casă...
N. I. DOBRA
1259 vizualizari
Lumea ca bâlci: Când ţi-l bagi pe dracu-n casă...

A trecut multă vreme, unii nu ştiu, alţii au uitat ce scriau ziarele şi revistele din America şi din Europa când prinţul Rainier de Monaco (1923-2005) s-a căsătorit cu actriţa americană Grace Kelly (1929-1982) în 1956, după ce ea avusese câteva relaţii mai mult sau mai puţin pasagere cu parteneri cu care jucase în diferite filme. Femeia a fost tentată de ideea de a deveni prinţesă şi căsnicia a mers o perioadă destul de bine, dar actriţa din ea a început să se cam sature de ceremoniale, de baluri de caritate, de protocoale şi, după ce şi-a făcut datoria de soţie şi mamă - născând trei copii, între care actualul prinţ Albert de Monaco - a început să tânjască după o viaţă mai libertină... S-a prăpădit într-un neelucidat complet accident de maşină.

Mi-am amintit de această istorie citind ce scriu gazetele despre Meghan, ducesă de Sussex, soţia lui Harry, fiul cel mic al lui Charles şi al Dianei (şi ea moartă în împrejurări nebuloase). Fosta actriţă de la Hollywood (n. 1981), cinstit vorbind n-a rupt gura lumii cu talentul ei - mulatră, căsătorită timp de doi ani cu un anume Trevor Engelson (n. 1976), producător obscur de film, i-a căzut cu tronc şturlubaticului Harry (n. 1984) şi s-au căsătorit în 19 mai 2018. Ducesa a născut de curând, iar jurnaliştii din Anglia şi de peste ocean sunt cu ochii pe ea, mai ales că le-a ajuns la urechi că nu se împacă prea grozav cu Kate, cumnăţica, viitoarea regină a Marii Britanii (după ce dau ortu' popii Elisabeta a Il-a şi Charles, socru-său). I-au şi scos vorba că ar fi "ducesa dificilă", fiindcă mai multe slujitoare din anturajul ei şi-au dat demisia şi "manipulatoarea", pentru că se pricepe să-l dirijeze pe Harry după cum doreşte ea. Aşa scriu tabloidele din Anglia, dar nici cele din SUA nu se lasă. Spre exemplu, magazinul "People", sub titlul şoc: "Exclusiv! Adevărul despre Meghan: cei mai buni prieteni rup tăcerea", fără să dea nume (ca şi aşa-zişii noştri jurnalişti de investigaţii) vin cu nişte poveşti despre trecutul actriţei: "un prieten de lungă durată, un fost coleg, o confidentă, o prietenă din Los Angeles şi un vechi co-star". De fapt, niciunul nu spune mai nimic compromiţător, doar că ăia din Statele Unite sunt cu două clase, cel puţin, mai creduli (ca să folosesc un eufemism) decât europenii, cumpără toate gunoaiele care se tipăresc şi comentează, fiecare după mintea lui, că doar acolo s-a născut - prin cezariană - libertatea de a debita prostii şi de a trage cu puşca în orice mişcă.

Nu bag mâna în foc, dar, după ce îşi va asigura un viitor "trai decent", devenind mamă de duci, Meghan îşi va încheia activitatea de Alteţă regală, îşi va lua agoniseala şi se va întoarce în lumea care-i place, în America tuturor posibilităţilor, îşi va găsi un gigolo care s-o satisfacă trupeşte şi sufleteşte, se va împăca, formal ori de-adevăratelea cu taică-său, albul, cel care i-a mai luat din culoarea mamei, făcând-o ciocolatie şi va îmbătrâni aproape ca oamenii normali. Are 38 de ani, naşte, se fleşcăieşte, Harry îşi va găsi o soţie mai fragedă şi fără obligaţii protocolare şi, uite-aşa, trecem toţi prin viaţă prinţ şi cerşetor, egali în faţa destinului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia