Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Insula grecească Skiathos, distrusă de turişti. Plaja Lalaria, de nerecunoscut!
Insula grecească Skiathos, distrusă de turişti. Plaja Lalaria, de nerecunoscut!

După ce Sardinia a inventat patrule alcătuite din localnici care îşi apără plajele invadate de turişti hotărâţi să nu plece acasă fără o piatră, o scoică ori o sacoşă burduşită cu nisip, iată că şi grecii recurg la metode similare. Dacă-n Sardinia amenzile pentru amatorii de suveniruri naturale depăşesc 3.200 de euro, autorităţile din insula Skiathos au decis să înceapă cu sume mai ... blânde. Turiştii care vor să aducă acasă pietre riscă amenzi de 1.000 de euro, bani cu care te poţi caza două săptămâni la condiţii absolut decente pe cocheta insulă din Marea Egee.
Autorităţile din Skiathos au luat această decizie pentru că străinii luau atât de multe amintiri din natură încât provocau alunecări de teren. Cea mai afectată a ajuns plaja Lalaria, la care se poate ajunge doar de pe mare. Turiştii au cules atât de multe "suveniruri"  încât perla insulei aproape că nu mai are pietre, iar relieful e schimbat dramatic faţă de cel de acum 15 ani.
Din această vară, pe aeroportul din Skiathos turiştii au la dispoziţie nişte cutii special amplasate în care pot lăsa pietrele şi bolovanii înainte de plecare.
Autorităţile de pe insulă spun că iniţiativa a avut succes şi că eroziunea solului s-a mai domolit.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia