Tribuna
Grafitti „old school”
Grafitti „old school”

În general, nu mă dau de loc în vânt după arta stradală de genul grafitti. Prea bate spre poluare şi distrugere, mai ales la modul în care se practică în Sibiu, mai ales zona istorică. Este, totuşi, OK, atunci când ea se „produce” acolo unde îşi are ea locul: printre blocuri. Pentru că, nu-i aşa, şi la noi hip-hopul s-a născut tot printre (sau, na „după”) cutiile acelea paralelipipedice şi cenuşii, cu apartamente înghesuite şi de aiurea (dar multe, ca să poată raporta slugile Partidului, comunist pe atunci, cu mândrie, realizările „la centru”). Uite, printre aceste blocuri am dat, mergând întâmplător, despre un fel de nu chiar „strămoş” al grafittiului, dar tot o mostră veche de street art. Hai să zicem că o datăm pe la finele anilor 90, după moartea rapperului 2Pac aka. Tupac Amaru Shakur (în 1996, tocmai de o bandă de „gangsta” zice-se). De altfel, este şi o referire la el, în inscripţia „R.I.P. Tupac Shakur”. Interesant, nu ştiam că zona Cireşica era o zonă tare îmtr-ale hiphopului. Apropo de hiphop şi de Sibiu, blogul cemerită.ro a postat, spre „promo”, nişte clipuleţe cu ceva muzică de genul ăsta, de pe la Sibiu. Le-am ascultat şi eu. Şi acum mă întreb de ce am făcut-o pentru că ceea ce e acolo nu e hiphop ci oarecari tentative liceeneşti de a rima. Deci, numerită. Nu cemerită. Până vom avea hiphop ca Bucalele ori Buzăul ori Suceava ori Clujul, mai e... 




comentarii
3 comentarii

Asta-i articol de umplutura.
Felicitari. Publicati tot asa ceva, mai diversificati cu ce va trimite holdingul si veti ramane in preferintele sibienilor.

Cititorilor online le recomand si turnulsfatului.ro
ion
05.11.2011 13:27
sau ioan sau cosmin. Daca nu te intereseaza pe tine nu inseamna ca nu ii intereseaza pe altii. Lucrezi la turnulsfatului sau iti dau si aia un tichet de masa ceva, de le faci reclama moca?
ba ion
06.11.2011 13:44
Numerita :)))))))
Ovidiu
11.11.2011 13:52
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA