logo
EUROVISION 2017, câştigat de Portugalia. Moldova a treia, România a şaptea!
EUROVISION 2017, câştigat de Portugalia. Moldova a treia, România a şaptea!
Reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, România a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte. Moldova a reuşit să urce pe podium, graţie melodiei "Hey Mama", interpretată de Sunstroke Project, ocupând locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a câştigat finala cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, pentru care a obţinut 758 de puncte. Bulgaria s-a clasat a doua.

27 de ţări au concurat sâmbătă seara pe scena Eurovision 2017, iar reprezentanţii României au ajuns pe poziţia 20 în finala competiţiei.
Ca la fiecare participare, "ai noştri" au reuşit să facă suficient loc interpretărilor cu iz de controversă. Primele detalii care au sărit în ochii presei au fost rochia mult prea scurtă - zice-se - a Ilincăi şi găselniţa absolut nefericită cu turnurile pe care s-a suit Alex Florea, tocmai în ... Ucraina, stat în care rafala de mitralieră e mult mai frecventă decât cea prevestită la meteo.
Personal, nu m-au deranjat nici una nici alta, ci falsurile aproape subtile pe care o ureche antrenată n-avea cum să nu le sesizeze. De ideea piesei şi maniera de interpretare nu cred că mai e cazul să repet, dar rămân la părerea lui Chilian.
”Un compozitor român cu o piesă românescă despre România. O piesa românească despre cum se strâng şi comunică ciobanii cu văcuţe mov pe dealurile Elveţiei. Cred, nu ştiu sigur. N-am priceput ce zic reprezentanţii României pentru că nu cunosc limba română în care a fost cântată. Cam atât despre identitatea naţională a reprezentării României la Eurovision 2017. Nu era şi despre originalitate Eurovisionul ăsta 2017?! Partea cu iodeleit-ul este quasi identică sau e voie 4% peste tot?! ”, a scris Florin Chilian pe Facebook, la scurt timp după ce Ilinca şi Alex au fost "aleşi" să ne reprezinte la Eurovision. Chilian afirma atunci că numele câştigătorului din finala naţională a Eurovision 2017 era cunoscut dinaintea numărării voturilor exprimate de public.
”Oare Curtea de Conturi a României, DNA-ul, Parchetul General nu se sesizează odată şi odată în legătură cu ilegalităţile făcute de TVR pe bani publici de ani de zile, tot aranjând aceste ”concursuri de creatie”?! Deturnarea banilor telespectatorilor care dau mesaje plătite este furt din proprietatea privată! O ruşine naţională”, se întreba Florin Chilian.

Revenind la (d)iezii noştri,

nu-i greu de observat că avem artişti şi trupe valoroase, dar când e vorba să le trimitem la luptă preferăm măştile cu vopsea ştearsă şi o groază de bemoli, chiar şi când gamele-s majore. Drept îi că nici alţii n-au strălucit prin alegerile făcute, dar cum ştim noi să mergem pe mâna lui neica nimeni, parcă tot mai puţini ştiu.
„Ni se pare că am luat un loc onorabil, ţinând cont că am fost printre favoriţii publicului, însemnând locul cinci. Asta ne bucură foarte tare şi pentru noi asta contează. Ni se pare că am luat un loc foarte bun”, a declarat Alex Florea, citat de Agerpres.
„Consider că la ce trebuie să ne raportăm este votul publicului, care este majoritar, iar dacă în public am fost Top 5, este incredibil”, a declarat Ilinca, pentru Agerpres.
Deşi a urcat pe scenă pentru a-şi acompania fratele, fratele lui Alex Florea n-a declarat nimic pentru Agerpres. Mi-e greu să cred că nu l-au întrebat. Refuz să cred aşa o răutate. 
La finalul momentului lor, Alex Florea s-a repezit la Ilinca, sărutând-o pe obraz, moment pe care tabloidele n-avea cum să îl rateze. The Daily Mail şi  The Sun au scris că sărutul neaşteptat al lui Alex este unul dintre cele mai ciudate văzute vreodată şi a făcut-o pe Ilinca să se strâmbe.

Moldova, cel mai bun rezultat din istoria participării la Eurovision

Este cel mai bun rezultat obţinut de Moldova din istoria participării ei la concursul european. Publicul a oferit Moldovei 254 de puncte.
Juriul din România nu a acordat maximum de puncte pentru Republica Moldova (10), ci opt puncte. Românii care s-au exprimat prin televot, la finala Eurovision 2017, au preferat însă Republica Moldova, în timp ce Olanda a fost pe primul loc în topul juriului de specialitate din ţara noastră, scrie Agerpres.
Potrivit detaliilor referitoare la votul din fiecare ţară participantă la competiţia cântecului european, publicate pe Eurovision.tv, pe primul loc în preferinţele publicului din România care s-a exprimat prin vot a fost Republica Moldova (reprezentată de Sunstroke Project, cu "Hey Mamma"), urmată de Ungaria (Joci Pápai, cu "Origo") şi Bulgaria (Kristian Kostov, cu "Beautiful Mess").
Format din Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu, juriul de specialitate din România a poziţionat pe primul loc Olanda, reprezentată de OG3NE, cu "Lights and Shadows", urmată de Bulgaria şi Republica Moldova.
În schimb, Republica Moldova a acordat României maximum de puncte, 12, atât la votul specialiştilor, cât şi la votul publicului.
România a fost preferată şi de publicul din Irlanda, care i-a acordat punctaj maxim, 12 puncte.  Franţa, Norvegia, Austria, Italia şi Australia au adus României câte zece puncte, iar Bulgaria — 8 puncte.
În ceea ce priveşte votul juriilor de specialitate, R. Moldova a fost singura ţară ce a acordat României maximul de 12 puncte, urmată de Muntenegru, cu 10 puncte, şi Irlanda, cu 8 puncte.
Rezultatul concursului a fost decis prin votul publicului şi cel al juriilor de specialitate, în egală măsură. Juriile au votat vineri, în timpul repetiţiei.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia