logo
Descoperire. Cercetătorii Universităţii de Vest din Ontario: Creierul uman funcţionează şi după moartea clinică!
Descoperire. Cercetătorii Universităţii de Vest din Ontario: Creierul uman funcţionează şi după moartea clinică!
Creierul uman poate rămâne activ şi după 10 minute de la decesul clinic, activitatea cerebrală fiind similară somnului profund, au descoperit cercetătorii canadieni care au studiat activitatea cerebrală la mai mulţi pacienţii decedaţi, arată rezultatele unui studiu publicat recent.

Descoperirea aduce o mare schimbare faţă de perspectiva anterioară a cercetătorilor, bazată pe un studiu cu şoareci decapitaţi, aceştia observând un val intens de activitate după ce şoarecii au murit. Noile descoperiri, relatate într-un studiu publicat de cercetătorii Universităţii de Vest din Ontario, arată că pentru oameni, activitatea cerebrală este mult mai complicată.
Studiul s-a bazat pe cazurile a patru pacienţi bolnavi în fază terminală care fuseseră deconectaţi de la aparatele secţiei de terapie intensivă dintr-un spital din Ontario. Oamenii de ştiinţă au descoperit că fiecare pacient avea diferite nivele de activitate cerebrală la momentul de dinainte şi după moarte. De exemplu, unii au încetat să mai gândească chiar înainte de a muri.
În mod misterios, în cazul unui pacient s-a înregistrat un nivel de activitate cerebrală atât înainte de a muri, cât şi după deces.
Potrivit studiului, după constatarea decesului, medicii au observat că activitatea cerebrală a mai durat 10 minute şi 38 de secunde.
Cu toate că, deocamdată, este doar un caz înregistrat de medici, acesta sugerează necesitatea cercetării activităţii creierului după ce o persoană moare, luând în considerare şi etica privind donarea de organe.
Medicii care au condus cercetarea spun despre creşterea bruscă a activităţii cerebrale înainte de moarte că poate fi o avertizare că decesul este aproape.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia