logo
Dacă premierul Luxemburgului venea la Sibiu cu o femeie, homosexualii i-ar fi înfierat desfrâul?
Rareș BIŢU
3186 vizualizari
Dacă premierul Luxemburgului venea la Sibiu cu o femeie, homosexualii i-ar fi înfierat desfrâul?
Nici n-am băgat bine de seamă că "Premierul Luxemburgului a venit la Sibiu cu soţul", grozăvie cu care puţini dintre noi sunt familiarizaţi, dacă pot spune aşa, că ploaia de duşmănii a şi început să-şi ascută stropii. "Cu soţul" am zis, neexcluzând posibilitatea ca perechiul să fie, de fapt, soţia. Ăştia obişnuiesc să mai schimbe rolurile, deci ia nu mai fiţi aşa pudici, da? Nu m-am hazardat să opinez direct care-i nevastul într-o combinaţie care, pe la noi, încă trezeşte mai mult repugnă decât aplauze.

 Încă. Atunci când plebea se va repezi să preia modelul, iar la sate, să zicem, după Slujba de duminică norodul se va da de ceasul morţii să ia la pupat pe frunte astfel de ficiori om vedea. Când ultimul hetero din sat se va jena să-şi mai ascundă apucătura şi teama de pidosnicie, mai vorbim.
Până atunci am aflat că-s încuiat - culmea, descui de câteva ori zilnic! - că trăiesc, fără să ştiu, într-un miez de Ev cam Mediu, că-i mai mare ruşinea pentru un jurnalist să scrie aşa ceva, în loc să facă din cuplul cu pricina un exemplu: poate vrea şi domnul, poate vrea şi ... Cum? Ce sunteţi?? Sunteţi "doamnă"? ... Sigur? Cu ciocul ăla? Vai, mă iertaţi! Bine, poate vrea şi altcineva că uite, ni s-a învechit creştinismul de când am făcut din el ditamai tradiţia. Şi-apoi, cât să mai tot fie majoritari ăştia normali, convinşi că un cuplu firesc e alcătuit din bărbat şi femeie, doar fiindcă aşa le-au spus Educaţia, Părinţii, Bunicii şi Icoana, zic bine, Europo? Cât să mai fie, dacă minoritarii vin tare, iată, din urmă, nu?
Cum am şi treburi mai importante de făcut, n-o să răspund decât uneia din opiniile vitriolate că nu m-am lăsat sedus de farmecul şi poleiala cuplului vizitator. Apropo: nu-i frumos să-ţi laşi nevasta baltă, până se obişnuieşte presa, Xaviere, mamă ... ăsta, pardon, tată! Fii bărbat, dacă tot ai scos-o, mă rog, deşi unii zic că ai introdus-o-n Primărie!


Cineva intitulat "Iza Todorovici" mi s-a încruntat pe mail:
Aş vrea să cred că sunt puțini oameni în redacție care ar fi de acord ca acest articol să fie publicat în forma asta. Hmm, cu crezutul e discutabil: fiecare e încă liber să creadă ce vrea. Ştiu prostovani absolut convinşi că sunt geniali şi plicticoşi gata oricând să spună bancuri. Inclusiv din ălea cu evrei! Ceea ce nu-i deloc cuşer.
Am studiat jurnalismul la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj şi ştiu cu siguranță că formulări de genul "a venit însoţit de belgianul Gauthier Destenay, cel care din partener de viaţă i-a devenit soţ cu acte în regulă. Sau poate soaţă, încă nu m-am chiar dumirit." sunt inacceptabile.
Şi eu ştiu, şi tot cu siguranţă, că ce unuia i se inacceptabil, altuia i se poate părea exact pe dos. Exemple? Ticăloşia, fumatul, drogurile, alcoolul, canibalismul, prostia, etc.
Ceva dovezi? De ce să fie inacceptabile? Pe lângă jurnalism, am studiat şi bunul simţ. Poate ştie cineva cu precizie care-i soţia şi care-i nevastul? E o simplă observaţie, nicidecum silabisirea vreunui verdict. În familiile normale, distribuirea sarcinilor a rămas evidentă.
Dincolo de structura, să spunem tehnică, pe care o presupune o ştire, subiectivsmul de tip ironic al autorului, nu îşi are locul în cadrul unei asftel de publicații. Unde scrie asta? Cine stabileşte ce şi unde să îşi aibă locul? Nu-ţi place, nu citi. Publicaţia noastră are şi ironie, şi sarcasm, şi verticalitate, nu doar ştiri.
Nu cred că doar ziarele si canalele media româneşti mari trebuie să trateze subiectele open minded, făr[ prejudecăți şi fără ca autorii să îşi promoveze agenda proprie altundeva decât într-un material de opinie. "Fără prejudecăţi"? "Open minded"? Dacă prefer familia normală am prejudecăţi? Dacă nu-mi plac homosexualii de când se cheamă că nu-s open minded? Aşa cum homosexualii au dreptul să se afişeze tot mai vizibil, şi eu am ÎNCĂ dreptul LA o părere.
Aş mai vrea să menționez că, această întalnire a preşedintelui aduce o gură de aer între evenimentele recente si tensiunile politice şi sociale prin care trece România şi nu trebuie nicidecum judecat şi prezentat în felul în care a reuşit autorul articolului. "Nu trebuie ..."? Astfel de verdicte obişnuiau să le lipească gardienii altor vremuri. Democraţia nu mai e dreptul fiecăruia la o părere? Sunt alţii, mulţi alţii de acord cu hidoşenia unei familii ca a premierului şi e dreptul lor să considere şi să simtă asta. Până vă scârbeşte normalitatea, obişnuiţi-vă cu gândul că mai sunt şi oameni care cred ce i-au învăţat familiile normale cu mamă şi tată, cu bunic şi bunică. Dacă nu suntem toţi gata să luăm în derâdere povaţa Credinţei şi îndemnul lui Dumnezeu e problema lor, nu a noastră. 
"Gură de aer"? Plătitorului de taxe şi impozite din Sibiu la ce-i va folosi asta? Va avea mai multe spaţii de parcare? Spitale, şcoli, grădiniţe, drumuri mai bune? Dacă în locul belgianului era vreo Melanie, să zicem, nu mai era ... gură de aer? Dar ce era? Ce fel de gură? Homosexualii ar fi sărit ca arşi, indignaţi că premierul Luxemburgului umblă, desfrânatul, cu femei?
Sper că aveţi atât respect pentru persoanele care s-ar simţi ofensate din cauza textului, dar şi faţă de jurnalismul pe care doriţi să îl împărtăşiţi cu lumea în anul 2017. "Ofensate"? Dar cei ofensaţi că oaspetele nu şi-a găsit şi el o nevastă normală? Cu persoanele care încă îndrăznesc să deteste astfel de apucături şi să prefere normalitatea ce facem? Le împuşcăm sau le redesenăm anatomia?
Dacă mai nimereşte vreun Xavier  la braţetă cu nevastul şi mă bucur, se cheamă că m-am mutat din Evul ăla Mediu şi locuiesc, în sfârşit, central, cu vedere la 2017? Nu mi-e prea clar, dacă ne pomenim cu vreun cuplu hetero ce-i de făcut: dezlegăm dojana sau pocnim din suduială şi ne facem din ea bici? Era să scriu bitch ...
comentarii
1 comentarii

Domnule jurnalist -- nu trebuie sa va suparati pe --acesti -ANORMALI- si acolitii lor --nu face bine la ficat- Eu unul -- decit sa ma supar -- mai bine le-asi pune grenada in locul umbros -- pentru ca nu-l foloseste --Normal- iar anormalul si ANORMALII -trebuesc -STIRPITI -- altfel vom arde ca si Sodomiti-- Putin i-mi pasa de politicalul lor correct -- arzaiar focul de MIRLANI .
mike
18.07.2017 03:33
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia