logo
Ce-i mai grav? Că felcerul de la tabloide a devenit moaşă la Cultură sau că iar au sărit-o pe Cruduţa?
Rareș BIŢU
1269 vizualizari
Ce-i mai grav? Că felcerul de la tabloide a devenit moaşă la Cultură sau că iar au sărit-o pe Cruduţa?

Că fostul şef de la Cancan  a ajuns la Ministerul Culturii sau că statul e incapabil să trimită un elicopter când un camion cu militari  e înghiţit de rânjetul râpei? Că statul a avut nevoie de trei Argentini ca să afle unde s-a prăbuşit un avion în munţi sau că ne pomădăm zilnic cu NATO şi ne dăm cu UE pe la subţiori, deşi duhnim de-am băgat şi usturoiul în sperieţi? Că n-o să mai avem Pilonul II de pensii sau c-o să-l avem? Sau invers, n-am reţinut exact. Nu ca să rătăcim în hăţişul cu detalii ne-am adunat, astăzi, aici.
În noianul de bâlbe poţi ascunde orice. De la prostie la grenade cu cuiul scos. Şi de la miniştri despuiaţi în reviste pentru hăndrălăi şi pidosniciile lor la habarnişti pe care îi recomandă dârzenia. Solidari să fim, fie ce-o fi. Mai ales că şi taxă de solidaritate pare c-o să avem. Câte una de căciulă, s-ajungă la toată lumea.
Jobenul în care Guvernul pritoceşte magii are un defect major: e tot rotund, în loc să fie, cum s-ar cădea, pătrat.
Doar n-aţi uitat că trăim într-o ţară în care Poteca umblă deghizată în Şosea, Şoseaua se preface că e Autostradă, Beteşugul mimează Sănătatea, iar Repetenta clasei face pe Premianta, nu? Hai, nu-mi spuneţi c-aţi uitat deja!
Cunoscuţilor şi necunoscuţilor mei  îngroziţi că felcerul de la tabloide a devenit moaşă la Cultură, atâta le spun: dacă în locul lui nimerea Zăvoranca era, oare, mai bine? Cu toate că Drăguşanca încă aşteaptă să-i vie rândul. Însă nu la un biet minister, ci la măcar două. Uite, la Agri - Cultură, de pildă! A, să mă ierte Cruduţa, că iar au sărit peste ea: vă daţi seama ce i-ar face lui Macron, să zicem, la un tête-à-tête?

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia