logo
Aerosoloterapie la Ocna-Sibiului
Aerosoloterapie  la  Ocna-Sibiului
Interviu cu dr. I. Ghe. Marginean medic primar O.R.L.-"Sanomed”
Rep: D-le doctor, care sunt afectiunile ORL, mai frecvent diagnosticate la cabinetul dvs. si cauzele acestora?
 
G. M: Patologia inflamatorie si alergica, produsa si intretinuta de factorii viciati ai mediul
ui ambiant. Infectiile O.R.L. ca si cele bronho-pulmonare urmeaza in principiu, acelasi mecanism fiziopatologic, in care obstructia inflamatorie determinata de aerul poluat, joaca un rol determinant.

Rep:care sunt efectele poluarii aerului din orase, asupra sanatatii populatiei ? 
                                                                                                                           G.M.: datele oferite de Agentia Europeana a Mediului, arata ca 20% din totalul bolilor ce afecteaza sanatatea  oamenilor sunt produse de factorii de mediu.Citez cateva exemple in acest sens: frecventa rinitei alergice si a astmului
bronsic a crescut ingrijorator in tarile industrializate , astfel ca un copil din zece sufera de astm, ca urmare a poluarii industriale.Totodata, stilul modern de viata,
genereaza tot mai multe cazuri de rinita alergica la copii, determinate de fumatul
pasiv si alti poluanti “casnici”: deodorante chimice pentru “refrisarea”atmosferei
apartamentului, spray-uri pentru curatirea covoarelor si a mobilei, etc.Expunerea
la asemenea substante mareste riscul copiilor si adultilor de a face diverse afectiuni respiratorii, dar si unele forme de cancer.

Rep: care este explicatia medicala pentru cresterea cazurilor de afectiuni O.R.L. si expunerea la aerul poluat ?

G.M.: mecanismul fiziopatologic este urmatorul: aer poluat-inflamatia mucoasei-obstructia-hiperplazia si edemul-aparitia exudatului-grefarea infectiilor iterative-cronicizarea.Rezulta de aici imperativul tratarii cat mai precoce a acestor inflamatii si mai ales importanta prevenirii lor , prin masuri de asanarea mediului si de stimulare a imunitatii.

Rep: in acest sens, care sunt recomandarile dvs. de profilaxie pentru afectiunile respiratorii ?

Raspuns : evitarea aerului poluat  si aerosoloterapia la Ocna Sibiului.

Rep:cum actioneaza aerosolii salini asupra organismului?
     In statiunea balneoclimaterica Ocna Sibiului (de interes national), prin  aerosolo-terapie  căile respiratorii sunt “curăţate’’ de focarele de infecţie (stafilo-streptococice), prezente atât la adulţi cât mai ales la copii, focare ce declanşează şi întreţin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, cronice, pe fondul deficitului de imunitate).
     Sarea, prin natura sa este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant natural. Prin depunerea şi absorbţia ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii  superioare  şi  inferioare, conjugate şi cu proprietatea lor puternic higroscopică, ia naştere efectul de imbunatatire a motilitatii muco-ciliare si de fluidificarea mucusului la nivelulul aparatului respirator. Inspirarea de aerosoli salini  determina ameliorarea progresivă şi de lungă durată a respiraţiei, expectoratia mai facila,  oxigenarea mai buna a organismului si cresterea rezistentei la infectii.

Rep: care sunt indicatiile si recomandarile pentru tratamentul cu  aerosoli salini la Ocna Sibiului?

G.M.: sibienii si turistii aflati pe meleagurile sibiene pot beneficia de terapia cu aerosoli salini la Ocna Sibiului, statiune balneo-climaterica cunoscuta ca “litoralul ardealului”, modernizata, la standarde europene, gratie fondurilor europene accesate de primaria Ocna Sibiului.
Folosita in tratamentul bolilor respiratorii, terapia pe baza de aerosoli salini,
este utila in afectiunile O.R.L.: rino-sinuzite, faringo-amigdalite, otite, si laringite recidivante, in bolile bronho-pulmonare: traheo-bronsite, astm bronsic,
bronhopneumopatie obstructiva cronica.Recomand cura de aerosoli salini de 10-15 zile, in sedinte individuale, cu aparate de aerosoli, cu efecte benefice de stimularea imunitatii,de refacere a activitatii mucociliare si de regenerare a mucoasei respiratorii.
Pentru aerosoloterapie, la Ocna Sibiului se foloseste apa minerala cloruroso-
dica, usor bicarbonatata, izotonica, de la izvorul Horea.

Rep: unde se pot programa pacientii pentru aerosoloterapie la Ocna Sibiului?

G.M.: sunt trei posibilitati:compexul balnear “Strand”-d-na dr. Mariana Varodi, complexul balnear Ocna Sibiului–d-l dr. Virgil Olaru si “San Med”-aflat pe malul lacului “Ocnita”si amenajat cu spatiu de joaca pentru copii.
Rep: pentru persoanele foarte ocupate, se poate face aerosoloterapie salina la domiciliu?

G.M.: exista o posibilitate de aerosoloterapie comoda si eficace, la domiciliu, cu “Ocnasept”spray, un deodorant aerosol salin, cu extract din plante medicinale aromatice, 100% natural , indicat in profilaxia afectiunilor respiratorii. Pulverizand 20-30 pufuri in locuinta,are loc o ionizare a atmosferei,
cu o crestere a concentratiei ionilor negativi, numiti pe drept cuvant “catalzatorii sanatatii”, deoarece au efecte benefice atat de refacere a capacitatii intelectuale,
cat si de intarire a rezistentei la oboseala si efort fizic.”Ocnasept” spray, aduce
sarea din mina (speleoterapia) si 8 plante medicinale  (fito-aromaterapia), in spatiul  ambiental, cu scopul de a optimiza microclimatul din locuinte si a fortifica persoanele cu recepivitate crescuta la alergii si infectii respiratorii.
Hipocrate afirma : “Medicul trateaza, insa natura vindeca!”                

comentarii
3 comentarii

De unde se poate cumpara " Ocnasept "spray ?exista in comert , la farmacie sau din Statiunea Ocna Sibiului ??
Maria - Canada
13.08.2011 15:40
24.246.69.34
Asta e reclama doar. Daca nu avea business la Ocna, nu recomanda el aerosoli. Nu e nici o baza stiintifica ca sunt asa potenti. Daca era, o mentiona imediat. Asa se bazeaza pe naivitatea romanului care crede in orice aude de la cineva in halat alb.
Gigi
16.08.2011 00:29
98.201.5.162
dr'marginean are o experienta de lunga durata in domeniul o.r.l.-iar efectele beneficeale aerosolilor din ocna sibiului sint binecunoscute;un preparat naturist omologat realizat de catre un sibian-dr.marginean este binevenitpentru cei cu probleme respiratorii ,care vor sa se trateze acsasa
coman.iliut@yahoo.com
17.08.2011 16:42
78.126.68.235
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia