Clorofila, substanţa verde din plantă, este distrugătoare pentru germeni, fără a afecta ţesuturile corporale vătămate. Modul cum acţionează rămâne un secret al naturii. Cu cât o plantă conţine mai multă clorofilă, cu atât asigură o protecţie mai mare faţă de substanţa cauzatoare de boli grave şi în special de cancer. Dintre plante, orzul este plin de clorofilă - care anulează acţiunea cancerigenă a amestecurilor de praf de cărbune, friptură de orice carne, tutun, orzul fiind mai eficient decât vit. A, vit. C sau vit. E.
Clorofila vindecă răni şi inhibă dezvoltarea bacteriilor. În literatura de specialitate se găsesc numeroase exemple de ulceraţii superficiale provocate de operaţii, fracturi, inflamarea oaselor, escare, tăieturi banale, vindecate prin folosirea locală a clorofilei. Terapia cu clorofilă a salvat membre de la amputare. Această terapie nu are efecte toxice, fie că este luată intern, injectată sau aplicată extern.
Vindecarea este mult mai rapidă decât în cazul tratamentului cu penicilină, vitamina D, sulfumidă sau absenţa oricărui tratament.
Arsurile cauzate de căldură şi radiaţii, se vindecă mai rapid prin terapia cu clorofilă, fie că sunt sau nu infectate, clorofila fiind folosită pentru a prelungi supravieţuirea grefelor de piele.
Clorofila a fost folosită cu succes în endocardita bacteriană, o infecţie a ţesuturilor din jurul inimii. Clorofila a dat rezultate în cazul sinuzitelor cronice şi acuze, precum şi a leziunilor rectale cronice.
Rănile care se formează în tubul digestiv, rezistente la terapiile convenţionale, au fost vindecate complet în interval de 2 - 7 săptămâni.
Aşa se explică şi faptul că vegetarienii nu au atacuri de apoplexie, diabet, hipertensiune, colesterol crescut, colesterol L.D.L. "rău" şi anumite forme de cancer. Vegetarienii se îmbolnăvesc mult mai rar de inimă. Inhibitorii de colesterol se găsesc şi în boabele de orz, secară şi ovăz. Oamenii de ştiinţă recomandă produsele din orz integral şi în cazul constipaţiei. Produsele din orz nu conţin gluten, fiind recomandate persoanelor care suferă de boala Celiacă, orzul diluând glutenul care este eliminat din organism. Se administrează o linguriţă rasă de pudră de orz la 200 ml litri apă sau suc, pe stomacul gol. Praful de orz poate fi găsit la orice magazin naturist din ţară şi străinătate.