logo
FITS
Medicina naturistă
Reţete de post
C. MIERLUŞCĂ
1529 vizualizari
Reţete de post

Tocăniţa de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci; 2 cepe; 1 pahar suc roşii; o legătură pătrunjel; 2 linguri de făină; sare, piper, boia.
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie în bucăţi mici (picioruşele sunt mai tari). Se căleşte ceapa tăiată fideluţă, până sticleşte, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul şi se pun ciupercile opărite în prealabil. Apoi se pune o cană de apă. Se va da totul în clocot timp de 15 minute, apoi se adaugă rântaşul din fâină şi apă rece peste ciuperci. Se mai dă în câteva clocote amestecând în continuu. Se adaugă piper, boia şi frunze de pătrunjel. Se poate servi caldă sau rece, cu mămăliguţă.
Ghiveci de legume
Ingrediente: 2 vinete; 1 dovlecel; 2 ardei; 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapă mare sau două mici, două linguri de bulion sau roşii, sare, piper, boia.
Se taie ceapa mărunt şi se căleşte cu 2 linguri de ulei. Se taie cartofii în cuburi şi morcovii rondele şi se adaugă peste ceapă. Se călesc şi celelalte zarzavaturi şi se adaugă puţină apă. Se adaugă dovleceii tăiaţi în cubuleţe, vinetele şi ardeii. Se mai dau în câteva clocote şi se adaugă bulionul, sarea, piperul, boiaua. Se mai lasă la fiert 10 minute, amestecând conţinutul. Se va adăuga pătrunjel tăiat mărunt şi se poate servi imediat.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia