Tribuna
brukenthal museum
Medicina naturistă
Pufuliţa cu flori mici (Epilobium Parviflorum)
C. MIERLUŞCĂ
1466 vizualizari
Pufuliţa cu flori mici (Epilobium Parviflorum)

Pufuliţa cu flori mici este o plantă erbacee, perenă, care creşte în zone umede la liziere de pă­dure. Este cunoscută ca plantă medicinală, contra bolilor de prostată, în întreaga Europă, dar şi în afara ei. Există numeroa­se varietăţi, dar planta tămăduitoare în afecţiunile prostatei este varietatea cu flori mici, în culori roşiatice, roz-pal sau albicioase. În scop medicinal, se colec­tează întreaga plantă, tul­pina, frunzele şi florile. Se va culege planta din mij­loc, pentru ca să poată forma noi mlădiţe laterale. Din acest ceai se beau şi în cazurile cele mai grave două căni pe zi. O cană dimineaţa pe stomacul gol, şi o cană seara, înain­te de culcare. Nu se va administra epilobium hir­sutum (care are perii pe ea) şi epilobium angusti­folium, care poate să atingă chiar 1 m înălţime. Florile la aceste plante sunt mult mai mari, de mărimea unghiei degetului mare şi declanşează un efect con­trar, este descrierea vestitei vindecătoare austriace Ma­ria Treben. Planta are efect şi în cazul persoa­nelor cu afecţiuni ale vezicii urinare şi ale rinichilor. Efectul curativ s-a dovedit şi în cazul cancerului vezi­cal. Se cunoaşte cazul unui bărbat care a băut două căni ceai de pufuliţă şi după 14 zile, afecţiunea lui de prostată s-a ameliorat. Într-o carte veche, găsită la München, pufuliţa era consemnată în mod oficial pentru tratamentul prosta­tei.
Pufuliţa cu flori mici se poate administra şi în ca­zul femeilor care au pro­bleme urinare, înlocuind parţial medicamentele de sinteză.
Ceaiul se prepară opă­rind o linguriţă de plante cu o cană de apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute. Se vor bea două căni pe zi, dimineaţa pe stomacul gol şi a doua seară cu o 1/2 oră înainte de cină.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevisclassic junior

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia