logo
Medicina naturistă
Plante pentru ochi
C. MIERLUŞCĂ
1583 vizualizari

Frunzele de corn vindecă miopia sau astigmatismul.
Silurul tratează cancerul localizat în apropierea ochilor şi tulburările de vedere care apar odată cu vârsta şi chiar ameliorează complicaţiile oculare grave ale unor boli cum ar fi diabetul sau scleroza multiplă. Se prepară o infuzie din una-două linguriţe de pulbere de plantă care se pun într-o jumătate de pahar de apă de seara până diminea­ţa, apoi se filtrează. Maceratul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă se opăreşte cu o jumătate de pahar de apă clocotită şi se lasă la răcit, apoi se strecoară. La sfârşit, se combină cele două extracte, obţinându-se un pahar de infuzie combinată, care se foloseşte pentru comprese şi spălături oculare.
Silurul (Euphrasia offici­nalis). Se pun comprese cu infuzia combinată timp de o oră în fiecare zi. Este eficace în bolile tumorale, contra afec­ţiunilor degenerative ale ochi­lor, a conjunctivitelor, blefaritelor de natură infecţioasă.
Albăstrelele (Centaurea cyanus). Se prepară ca mai sus. Are efecte contra infecţiilor oculare, încetineşte evoluţia cataractei, amelioreaz[ ve­derea diabeticilor. Opreşte evoluţia hipermetropiei.
Cornul (Cornus mas) - dou[ linguriţe frunze uscate la un pahar de apă. Infuzie la care se adaugă o lingură de sare. Se fac spălături oculare zilnic, minim două luni.
Muşeţelul (Matricaria chamomilla). Se aplică comprese din infuzie pentru tratarea herpesului ocular, împreună cu n[praznica. Compresele cu muşeţel se folosesc şi pentru ochii obosiţi, contra durerilor de cap. Intern, se vor folosi alimente-medi­ca­ment precum cătina, morco­vii, soia, afinele, murele, polenul.

comentarii
5 comentarii

Silur / Un orizont pur
abc
09.10.2013 16:23
Albastrele / Pentru un cer cu mai multe stele
abc
09.10.2013 16:25
Mai bine musetel/ Decat hap / La dureri de cap
abc
09.10.2013 16:27
"Cornus mas" plus ceva sare / Pentru baile oculare
abc
09.10.2013 16:43
Cand camara-i plina-ochi /(Morcovi ,catina si soia)/ Ne tratam de boli de ochi/ Dupa cum ne este voia
abc
09.10.2013 16:53
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia