Tribuna
Ochiul şi urechea: Unde ne sunt campionii de altădată?
N. I. DOBRA
2206 vizualizari
Ochiul şi urechea: Unde ne sunt campionii de altădată?

Am urmărit de la distanţă aşa-zisa Gală a Sportului Sibian, găzduită de Consiliul Judeţean în chiar sala de şedinţe, unde se hotărăşte în restul anului cine câţi bani primeşte, după merite sau... ochi frumoşi. Prima observaţie-întrebare: unde au fost sau cu ce au contribuit membrii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (director executiv Nicoleta Sonia David, director adjunct Ioana Tomescu) la acest eveniment unic într-un an, în care, teoretic, ar trebui să se facă bilanţul participării sportivilor din judeţul nostru în competiţiile interne şi internaţionale?
Urmează alte constatări-nedumeriri, pe care - dacă nu vă e cu supărare - le voi etala în continuare. (Cu scuzele de rigoare, vă mărturisesc că nu m-au interesat şi nu mă interesează sporturile "neolimpice", care, în opinia mea, ar trebui făcute de nişte amatori, pentru întreţinerea stării de sănătate, Jocurile Olimpice fiind cele care atestă, confirmă, consolidează valoarea sportivilor din patru în patru ani. Aşa că nu mă voi... atinge de reuşitele acestora.)
Am băgat de seamă că, discipline sportive, unde, nu foarte de mult, aveam campioni naţionali, europeni, mondiali, se laudă cu foarte puţine rezultate notabile la seniori: gimnastică (unde eram sus de tot, cu Marilena Neacşu, Mircea Apolzan, Melitta Rühn, Mihaela Stănuleţ, surorile Renciu, Dorina Ungureanu, Steliana Nistor - nimic; sărituri în apă (Ion Ganea, Ruxanda Hociotă, Mathias Kaiss, Dumitru Popoaie - campioni şi participanţi la Olimpiadă) - nimic; călărie (Alexandru Bozan, Mircea Neagu, Peter Fleischer, Otto Fabich, Gruia Deac, Aurel Lăpăduş) - acum, a rămas de "sămânţă" Ionel Bucur, sportiv şi antrenorul fiului!, Ionuţ: atletism (Vasile Bichea, Constantin Ivan, Camelia Corfaru, George Boroi, Carol Raduly, Friedrich Schneider, Daniela Cârlan, Claudia Isailă) - acum, nimic; dirt-track (lon Bobâlneanu, Nicolae Râureanu, Ionel Pavel) - acum, nimic...
Să vă mai spun?! Mai am exemple edificatoare, atât la sporturile individuale (judo, înot, box, haltere, culturism), cât şi la cele de echipă (de la handbal, masculin şi feminin, volei, feminin, la baschet, rugby, fotbal), dar privind înapoi şi comparând cu ce performanţe au re­prezentanţii Sibiului în prezent, mă ia cu ameţeală şi mă tem să nu dau în apoplexie. Suntem nu "la pământ" în domeniul sporturilor cu care ne-am putea prezenta la următoarea Olimpiadă, ci la mulţi metri sub pământ. Unde se vede o oarecare continuitate - la Clubul Sportiv Şcolar "Şoimii", cu un pic de judo, un pic de atletism, la Clubul Sportiv Şcolar - ceva înot şi sărituri, un pic de patinaj viteză. Marea mea deziluzie o constituie Clubul Sportiv Municipal (mai bine rămânea "Muncitoresc", că tot nu mai avem muncitori!), care, cândva era reprezentativ pentru judeţul şi oraşul nostru, cu echipe în primele divizii, cu campioni gen Ganea, Bozan, Vasile Deac, Gh. Humă, Gh. Niţă, Martin Schuster, Gheorghe Benning şi alţii pe care nu mi-i amintesc acum. Tot aşa, la Mediaş sunt tot mai puţini sportivi şi antrenori care pot aspira la mai mult decât la nişte diplome care nu reprezintă, în fond, nimic.

 






comentarii
1 comentarii

pai de 7unde mai omule sa ai campioni cind infrastructura sportiva nu mai exista??!!!!!!!!Si asta de vreo 15-20 de ani!!!!!!!Voi nu vedeti c e administartie avem in Sibiu ??E in ton cu conducerea tarii ma refer la Prima Ministra cam de acelasi nivel de competetnta o consider si pe Madam Fritz asta de primarita |(Tanti Fodor?).Ride tota tara de noi ca ditamai orasul cu excedent gugetar de aproape 20 mil Euro in 2017-18 sa nu poti face tu un stadion in decurs de un an????
Bondica Abumeyangu
14.03.2019 11:47
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA