logo
Ochiul şi urechea: S-au înmulţit speriaţii şi proştii
N. I. DOBRA
966 vizualizari
Ochiul şi urechea: S-au înmulţit speriaţii şi proştii

Am primit - şi-au şi găsit omul! - o publicaţie tipări­tă în Elveţia, destinată eventualilor cititori din Anglia, Franţa, Italia, Spania, Rusia, Olanda, Ungaria, Româ­nia, Islanda, Ucraina, Turcia, intitulată "Voce pro şi contra" (P & C), din care vă reproduc doar câteva titluri: FMI - o unealtă pentru exploatat popoare; 40% risc de cancer la utilizatorii de telefoane mobile; Democraţia, ca faţa­dă a conducătorilor, prin puterea banului; Pericol de război: NATO transferă 300.000 de soldaţi la graniţa ru­să; Atacuri teroriste - o discreditare sistematică a islamului?; Tumoare pe creier cauzată de utilizarea te­lefonului mobil - o realitate recunoscută de justiţie etc. De aici şi până a prezice sfârşitul lumii nu mai e decât un pas. Culmea este că, mai ales în Statele Unite - unde trăiesc cei mai mulţi proşti pe kmp - destui inşi îşi construiesc buncăre şi depozite cu alimente, în aşteptarea dezastrului mondial, fără să se întrebe ce vor face mai departe cei câţiva supravieţuitori pe un Pământ pustiit? Viaţa omului nu are niciun sens fără existenţa societăţii în care - bună sau mizerabilă - să trăiască. Spuneţi-mi, rogu-vă, ce rost are pe pământ un pustnic, anahoret, sihastru, ermit (ziceţi-i cum vreţi) atâta vreme cât vieţuieşte mai izolat de semeni decât animalele cele mai sălbatice, mai asociale, care se întâlnesc, totuşi, din când în când, pentru a se acu­pla spre perpetuarea speciei.
Marea mea nedumerire este cum de religia - alde Iisus, Dumnezeu, Allah, Budha, Mohamed, Iehova şi câţi or mai fi - în loc să-i îmbuneze şi să-i unească pe oameni în pace, înţelegere, toleranţă, iubire, îi dezbină, îi în­tărâtă pe unii împotriva celorlalţi, îi fac să se duş­mănească şi să se ucidă? Şi, încă ceva: existând atâtea nenorociri anterioare, provocate de războaie, care n-au rezolvat nimic spre bunăstare şi fericire, cum de oa­menii n-au învăţat nimic. Nu ştiu dacă statisticienii care tot numără populaţia lumii şi ne sperie cu foamete şi calamităţi naturale, au încercat să socotească "locuitorii" cimitirelor de pe glob, care, cu siguranţă sunt mai mulţi, trecuţi în nefiinţă nu de boli, ci de conflicte provocate aiurea.
Revenind la ai noştri, politicieni, comentatori, analişti sau simple fufe care îi strivesc cu ţâţele pe nişte aşa-zişi parlamentari gângavi şi agramaţi, cărora le îndeasă în gură microfoane şi reportofoane, tare aş vrea să ştiu care-i rolul lor în societatea    românească, pe care au adus-o la disperare şi la dezbinare. I-adevărat că - în pofida topurilor întocmite de tot felul de cercetători, şi ei tăietori de frunză la câini, România nu-i atât de în căcat precum alte multe ţări ale lumii, în care realmente se moare de foame sau de gloanţe, dar sunt revoltat fiindcă ar putea fi prin preajma Angliei, Germaniei, Franţei, Italiei, nu alături de veşnicele comparabile Bulgaria, Moldova, Ucraina, Belarus, Albania sau... Mongolia. Sunt supărat fiindcă, de-o vreme, în România s-au înmulţit speriaţii de sfârşitul lumii şi proştii care cred.

 comentarii
2 comentarii

,, Marea mea nedumerire este cum de religia - alde Iisus, Dumnezeu, Allah, Budha, Mohamed, Iehova ?i c
Maria -
20.04.2017 08:48
D- an Maria ,nu vre?i sa vede?i crudul adev?r ,dar ce zice?i de faptul ca ,un preot ortodox nu permite
Iohan
20.04.2017 20:37
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia